Foto: de jeugd kon ook kiezen uit touwtrekken bij de Buitenspeeldag.

Zonnige Buitenspeeldag bij kulturhus De Spil in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Touwtrekken, stoepkrijten, balspelen, een stormbaan en nog heel veel meer. De ruim honderd kinderen die woensdagmiddag naar de Nationale Buitenspeeldag kwamen in kulturhus De Spil in Nieuwleusen hadden keus genoeg.

Saam Welzijn tekende voor de organisatie van de Buitenspeeldag en werkte samen met Helios en lokale sportverenigingen, zoals volleybalvereniging Flash, korfbalvereniging d’Ommerdieck, voetbalvereniging SV Nieuwleusen. Zo konden de kinderen meteen ook kennismaken met de verschillende sporten. Twee vliegen in een klap.

“Er is wel drie keer een nieuw programma gemaakt,” zegt Hendrik Jan van den Berg van Saam Welzijn. “Steeds moesten er weer nieuwe mogelijkheden verwerkt worden vanwege de coronamaatregelen. Onze stagiaire heeft daar veel tijd in gestoken en kan het gebruiken als afstudeeropdracht.”
De kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen speelden in ‘bubbels’ van twintig tegelijk en bleven bij alle activiteiten in diezelfde samenstelling, om de middag zo veilig mogelijk te laten verlopen. Er waren zowel binnen- als buitenactiviteiten, om de ‘bubbels’ met kinderen zoveel mogelijke uit elkaar te houden.

De Buitenspeeldag is een landelijk initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon. Het is de grootste buitenspeelactie van Nederland met als doel om kinderen meer buiten te laten spelen en sportieve activiteiten te ondernemen.   


 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency