Foto: Marcel van Saltbommel.

Zaaier en Wegwijzer kampioen bij schoolvoetbal

DALFSEN - De strijd was spannend, woensdag bij het schoolvoetbaltoernooi van USV in Nieuwleusen. Maar uiteindelijk werd het team van De Wegwijzer kampioen bij de jongens en bij de meisjes De Zaaier.

De hoogste groepen van alle basisscholen uit Nieuwleusen deden mee aan het toernooi op sportpark Hulsterlanden. Ze brachten allemaal een jongens- en een meisjesteam op de been. Dit jaar werd er voor het eerst in de 8x8 vorm van de KNVB op een half veld gespeeld. Dat was wel even wennen, want de meeste kinderen voetballen al op een heel veld. Na een spannende poulefase waren de finales bekend en deze werden beide op het hoofdveld gespeeld. Direct na de finales reikte wethouder André Schuurman de prijzen uit.

Uitslag jongens


1. De Wegwijzer

2. De Planthof

3. De Tweemaster

 

Uitslag meisjes

1. De Zaaier

2. De Tweemaster

3. De Planthof

Schoolvoetbaltoernooi Dalfsen

DALFSEN – Het traditionele schoolvoetbaltoernooi in Dalfsen werd eveneens woensdag gehouden op sportpark Gerner. De finales worden op vrijdag 12 april gespeeld bij VV Hoonhorst winnaars van de jongens- en meiden van de A-poules kunnen aansluitend ook hun voetbalkunsten vertonen in de volgende ronde. Er deden 21 jongens- en 17 meidenteams mee in de verschillende poules. Ook hier werd voor het eerst gespeeld volgens de nieuwe KNVB-regels voor de pupillen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency