Winst voor korfballers d’Ommerdieck uit Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - In de returnwedstrijd tegen Blauw Zwart uit Wierden was d’Ommerdieck goed op schot. In Wierden werd er in de laatste minuut een gelijkspel uit gesleept, maar deze keer kon d’Ommerdieck goed hun eigen spel spelen en won met 21-7.

In ’t begin was het even zoeken naar de goede kansen, maar na 1-1 kwam d’Ommerdieck na 8 minuten op schot tot 4-1. Na 4-2 kwam d’Ommerdiedk tot 6-3, waarbij Nienke Rijkeboer met één hand raak schoot.
Blauw Zwart maakte nog het vierde doelpunt. d’Ommerdieck bleef zorgvuldig goede aanvallen opzetten en daarna de kansen benutten. Ruststand 11-4.

Na de rust kwam Jasper Ekkelenkamp in het veld voor Martin Alteveer en Gerja Eykenaar voor Astrid Aalbers. Blauw Zwart scoorde gelijk in de tweede helft, maar de doelpuntenmachine van d’Ommerdieck kwam weer op gang tot 15-5. Nog twee doelpunten scoorde Blauw Zwart, 16-7, waarna d’Ommerdieck goed bij de les bleef en goede aanvallen opzette en de verdediging veel ballen onderschepte. Dit resulteerde in de eindstand 21 -7.

Doelpuntenmakers Stefan van Veldhuizen 6x, Martin Alteveer 3x, Jasper Batterink 3x, Nienke Rijkeboer 2x, Robert Batterink 2x, Jasper Ekkelenkamp 2x, Agnes Compagner 1x , Gerja Eykenaar 1x en Esther van Dijken 1x.

Vanwege de voorjaarsvakantie is de volgende wedstrijd op 2 maart. D’Ommerdieck speelt thuis in de Spil om 14.40 uur tegen Avereest 1 uit Dedemsvaart.