Foto: De flats aan het Grasklokje.

VVD stelt vragen over probleemflats Grasklokje en Kievitsbloem

DALFSEN - VVD-fractievoorzitter Gerrit Jan Veldhuis heeft schriftelijke vragen aan het Dalfser college van burgemeester en wethouders gesteld over de zestien flats aan het Grasklokje en in de Kievitsbloem. De huurders van deze appartementen lopen mogelijk gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van gebruikte isolatiematerialen. Daarom heeft Woonstichting VechtHorst de bewoners tijdelijk elders gehuisvest.

De VVD-fractie vindt deze actie van VechtHorst verstandig, ook al is de impact voor de bewoners groot. Toch ziet de fractie in de media tegenstrijdige berichten. ‘De GGD geeft aan dat de concentratie formaldehyde binnen de grenzen zit, maar toch worden inwoners tijdelijk uit huis geplaatst. Daarnaast hebben inwoners klachten. Wat is nu de status? Is het wel of niet veilig?’, zo vraagt Gerrit Jan Veldhuis zich af.

Andere woningen

Vervolgens vraagt hij of deze materialen ook gebruikt zijn bij andere woningen van VechtHorst en of daar ook sprake is van soortgelijke klachten. Veldhuis wil verder weten welke maatregelen de woonstichting concreet gaat nemen en of bekend is wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun woning. Tot slot is de fractie benieuwd hoe VechtHorst de gemeente op de hoogte houdt en of de gemeente contact heeft met de betreffende bewoners.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency