Foto: Geert Kleis.

Voorinschrijving Zwarte Dennen Cross geopend

NIEUWLEUSEN - STAPHORST – Bos Bedden Loopgroep AG ’85 organiseert op zaterdag 18 november de dertiende editie van de Zwarte Dennen Cross. Dat is een crossloop in recreatiegebied De Zwarte Dennen.

Het hardloopevenement trekt al jaren deelnemers uit heel Nederland, vanwege het parcours met onverharde bospaden, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes, heidepaadjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder.

Om 13.30 uur begint de jongste jeugd (t/m 7 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 13.45 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorie t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. In elke categorie zijn er bekers voor de drie snelste jongens en meisjes. Bovendien ontvangt elke deelnemer een medaille.
Om 14.15 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.00 is de start van de slotafstand, de 10 km. Bij beide afstanden strijden de deelnemers om prijzen in de categorieën t/m 39 jaar, 40-49 jaar en 50+ bij zowel de heren als de dames. Ook hier ontvangen de deelnemers een medaille.
Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan nog t/m vrijdag 16 november via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven en wel van 12.45 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand.

De Zwarte Dennen Cross is de tweede wedstrijd van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vier wedstrijden voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De Oldemeijer Cross in Hardenberg was op 20 oktober de eerste wedstrijd. In januari en februari 2019 volgen nog wedstrijden in Vroomshoop en Ommen. Om in het klassement te worden opgenomen, dienen de deelnemers bij minimaal drie van de vier wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan er dus nog worden ingeschreven voor deze competitie.

Alle informatie is terug te vinden op www.ag85.nl .

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency