Foto: Vlnr: wethouder Jan Uitslag, Michiel Smudde (voorzitter USV), Erwin van Leussen (voorzitter SV Nieuwleusen) en Sander Eisen (penningmeester USV).

Gezamenlijk kunstgrasveld voor USV en SV Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Eind vorig jaar stelde de Dalfser gemeenteraad geld beschikbaar voor de vervanging van kunstgrasvelden. Daarbij besloot de raad op het sportpark in Nieuwleusen een natuurgrasveld om te zetten in een kunstgrasveld.

De keuze waar dat veld komt te liggen heeft de gemeenteraad aan beide voetbalverenigingen overgelaten. Een van de voorwaarden hierbij is het gezamenlijke gebruik door USV en SV Nieuwleusen. De verenigingen hebben elkaar gevonden en ondertekening van de overeenkomst vond vrijdag plaats.

Veld 3 USV

Met USV en SV Nieuwleusen zijn meerdere gesprekken gevoerd over de omzetting van een natuurgrasveld in een kunstgrasveld. Overeenstemming is bereikt om veld 3 van USV (door de gemeente aangeduid als het Vossenveld) om te bouwen naar kunstgras. Ook zijn afspraken gemaakt over de toegankelijkheid van het veld en het gezamenlijke gebruik. Het zijn basisafspraken, waarbij duidelijk is dat zowel USV als SV Nieuwleusen er samen een succes van willen maken. Zo kunnen de voetballers van SV Nieuwleusen op zaterdagmiddag terecht bij USV om wedstrijden te spelen op het nieuwe kunstgras. Hiertoe wordt een nieuwe doorgang gemaakt tussen beide accommodaties.

Kansen

Tot nu toe beschikt USV uitsluitend over natuurgrasvelden. Die moeten juist in de mooiste tijd van het jaar maanden op slot voor herstel en onderhoud. Maar ook bij slecht weer worden deze velden regelmatig afgekeurd voor trainingen of wedstrijden. Daardoor moet er te vaak nee worden verkocht aan de voetballende leden. Een kunstgrasveld op sportpark Hulsterlanden biedt USV veel kansen om de voetbal- activiteitenagenda creatiever en met minder beperkingen in te vullen. De vereniging is er dan ook heel blij mee. 

Enthousiast

Wethouder Jan Uitslag is enthousiast. “We hebben de afgelopen maanden met beide voetbalverenigingen uitgebreid gesproken en soms stevige gesprekken gevoerd over met name de vraag waar (bij USV of SV Nieuwleusen) het gezamenlijke veld komt te liggen. De ondertekening van de overeenkomst markeert een feestelijk moment, waarbij we deze periode afsluiten. Nu is het aan USV en SV Nieuwleusen om van het gezamenlijke gebruik een succes te maken, hier heb ik alle vertrouwen in.”

Uitvoering

Net als de te vervangen kunstgrasvelden wordt gekoerst op realisatie medio 2023. Samen met betrokken verenigingen bereidt de gemeente de aanbesteding verder voor en worden verdere stappen gezet om te zorgen voor tijdige realisatie.

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency