Foto: Wethouder Ruud van Leeuwen, mevrouw Jansen, meneer Schotman met begeleider.

Vlonderterras biedt nieuwe ontmoetingsplek in Lemelerveld

LEMELERVELD - Het gloednieuwe vlonderterras aan de Ankerstraat in Lemelerveld is dinsdag in gebruik genomen. Onder toeziend oog van zo’n veertig belangstellenden knipten wethouder Ruud van Leeuwen en de twee oudste bewoners van Het Anker: mevrouw Jansen en meneer Schotman samen een lint door.

Wethouder Van Leeuwen wenste de inwoners van Lemelerveld toe dat ze heel lang mogen genieten van dit mooie terras.

Het is een opvallend nieuw bouwwerk in Lemelerveld: het vlonderterras aan de Ankerstraat. Een mooie plek om te genieten van het uitzicht over het Kanaal en om elkaar te ontmoeten. De plaats aan de Ankerstraat is dan ook niet zomaar gekozen. De bedoeling is dat iedereen, maar vooral de bewoners van Het Anker, hieraan veel plezier gaan beleven. Over een paar maanden wordt er ook nog een rolstoelpicknicktafel geplaatst in de buurt van het vlonderterras. Dat was een verzoek van de gemeenteraad.

Kanaalvisie

Het vlonderterras is een onderdeel van de afspraken die de gemeente Dalfsen heeft gemaakt met de provincie Overijssel als uitwerking van de Kanaalvisie. De gemeente krijgt hiervoor subsidie van de provincie.

Onderhoudsarm en circulair gebouwd

Het mooie van dit terras is dat het onderhoudsarm en circulair is. Onderhoudsarm, omdat een groot deel is gemaakt van composiet, in de vorm van hergebruikt plastic. De planken zijn voorzien van een rand, die ervoor moet zorgen dat bezoekers niet uitglijden. Circulair, omdat de vloerplanken over zijn van een ander project. Deze hebben nu een mooie nieuwe bestemming gekregen in Lemelerveld.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency