Foto: deelnemers aan de mountainbiketocht.

Vijftiende Wintermarathon onder barre omstandigheden

LEMELERVELD - Cycling Lemelerveld organiseerde zondag voor de vijftiende keer de Boombouw WinterMarathon.  Ook dit jaar weer met veel deelnemers, ondanks de slechte weersvoorspelling.

De naam Wintermarathon was niet echt van toepassing met een temperatuur van zo’n 15 graden boven nul. Maar een barre tocht is het wel geworden met regen en harde wind. Door de vele regen die de afgelopen week al was gevallen en daardoor een erg natte ondergrond, werd het zwaar voor de rijders.

340 deelnemers

Zo’n 340 mountainbikers trotseerden het weer en de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft. De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als topevenement met een ‘Extra Goed Geregeld’ kwalificatie.

Drie afstanden

In totaal kon er drie afstanden worden gereden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Nieuwebrug. Van daaruit door Lemele naar het gebied rondom de Luttenberg en weer terug naar Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

Lange tocht

De 175 deelnemers die hadden gekozen voor de 100 kilometer lange tocht, konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de doorkomst bij het natuurcentrum De Lemeler Esch via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn.

Kop snert

Rond half 4 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.
Volgend jaar wordt de WinterMarathon verreden op zondag 28 februari 2021.
Meer info en foto’s: www.wintermarathon.nl

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency