Foto: Vera Pauw en Bert van Lingen met JO12-3M van SV Nieuwleusen.

Vera Pauw geeft voetbalclinic aan meiden S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Vera Pauw en Bert van Lingen hadden woensdag een hartelijk weerzien met de meiden van JO12-3M van SV Nieuwleusen.

Vorig jaar figureerde dit elftal in een TV-documentaire met Vera over coachen en positief denken en zij wilde graag wat terugdoen voor dit enthousiaste meidenteam.

Grondlegger vrouwenvoetbal

Vera Pauw wordt gezien als de voorvechter en grondlegger van het huidige vrouwenvoetbal in Nederland en is momenteel bondcoach van het Ierse vrouwenvoetbalteam. De loopbaan van Bert van Lingen is onlosmakelijk verbonden met de KNVB (jeugd, vrouwen, mannen). Hij was assistent bondscoach van Rinus Michels en Dick Advocaat. De prijzenkast van Bert puilt uit van de kampioenschappen en bekers, waarvan het Europees kampioenschap in 1988 van het Nederlands Elftal het meest tot de verbeelding spreekt.

Jeugdteams coachen

Allereerst trapten Bert en Vera af met een presentatie over het trainen en coachen van jeugdteams. Een groot aantal van onze (jeugd)trainers waren daarbij aanwezig. Bert ging in zijn presentatie in op oefenvormen die passen bij de leeftijdscategorie en benadrukte dat het doel van een oefening voor de spelers/speelsters altijd vooraf duidelijk moet zijn. Verder is onmisbaar voor een trainer/coach dat hij in staat is om het niveau van de groep te herkennen en dit elke keer een beetje hoger kan brengen door met weerstand te variëren. “Veréénvoudigen als het moet, complexer maken als het kan”.

Aan de slag

Na de presentatie stonden de meiden van JO12-3 al te trappelen om met Vera op het veld aan de slag te gaan. Tijdens de oefeningen spatte het plezier ervan af bij de speelsters terwijl Bert toelichting gaf aan de trainers over de achtergrond en opbouw van de oefeningen.
Na deze stortvloed aan voetbalknowhow die werd uitgestort, kon men in het clubhuis nog napraten onder het genot van een kopje koffie.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency