Veertiende Wintermarathon groot succes

LEMELERVELD - Cycling Lemelerveld kijkt met tevredenheid terug op het verloop van de de veertiende Boombouw WinterMarathon. Ook dit jaar was het weer een groot succes, aldus de organisatie.

 

Ondanks lichte vorst in de ochtend werd de Wintermarathon met prachtig weer verreden. De vele lagen kleding, handschoenen en mutsen waren niet echt nodig om het lijf bij deze temperaturen warm te houden. Met een lekker zonnetje en verder perfecte omstandigheden kon de tocht worden volbracht.

Zo’n 1260 mountainbikers trotseerden de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft.  De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. De NTFU beoordeelde deze tocht niet voor niets meet een ‘extra goed geregeld’-kwalificatie.

De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Besthmenerberg naar Junne en van daaruit terug door Beerze en opnieuw door het gebied rondom de Besthmenerberg en de Lemelerberg richting Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

De 700 deelnemers die hadden gekozen voor de 100 kilometer lange tocht konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de tweede doorkomst op de Besthmenerberg via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn.
Rond half 4 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert. Volgend jaar wordt de WinterMarathon verreden op zondag 23 februari. Meer informatie en foto’s op www.wintermarathon.nl

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency