USV stelt derde klasseschap veilig door efficiënte winst op Havelte

NIEUWLEUSEN - Door de 0-2 overwinning op Havelte handhaaft USV zich definitief in de 3e klasse. De winst op de rode lantaarndrager, die nog steeds met Steenwijker Boys in de race is voor het ontlopen van directe degradatie, was dik verdiend.

Met gevarieerd positie- en aanvalsspel was het team van coach Yves Heskamp gedurende de hele wedstrijd op sportpark Meerkamp in Havelte de bovenliggende partij. USV creëerde legio kansen, maar was weinig gelukkig in de afronding. Thijmen Stegeman en Leon Kooiker waren in de eerste helft op aangeven van Ron Meijerink dicht bij de openingstreffer, maar het duurde tot de 32ste minuut voordat Kooiker op aangeven van Stegeman de 0-1 in de touwen schoot.

Ook hierna bleef USV dreigend voor het doel van de solide keepende Danny Nieuwenhuis. Vlak voor de pauze moest hij voor de tweede keer vissen. Ron Meijerink tikte de bal slim door op Jhonata Cesario die met een prima schot  Nieuwenhuis in de hoek verraste, 0-2.
Na de pauze zette USV de goede lijn van de eerste helft door en kreeg het uitstekende mogelijkheden. Maar Meijerink en Van der Veen zagen geen kans Nieuwenhuis nogmaals te passeren. Arbiter Kats leek in de 65e minuut de wedstrijd nog spannend te willen maken door Havelte een strafschop toe te kennen na een keurige sliding op de bal van Chiel de Weerd. Doelman Martijn Scheper pareerde de inzet van Bas de Vries echter feilloos.

Zondag speelt USV de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Trinitas uit Boyl. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.