USV Nieuwleusen geeft voorsprong uit handen in Zalk

NIEUWLEUSEN - Ondanks een voordelige 0-2 bij rust, verloor voetbalvereniging USV ook het derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Zalk won alsnog met 3-2. Op het kunstgras van de knusse accommodatie op de oever van de IJssel, begon USV voortvarend. Al in de 3e minuut stond Niek Hamers oog in oog met de keeper. Die hield nog tegen, maar Niels Kappert was attent en zorgde voor de 0-1. Daarna kwam USV wel wat in de verdrukking. Zalk combineerde aardig, maar daar bleef het ook bij. USV was met een paar uitvallen minstens zo gevaarlijk. Dat leverde na een kwartier een tweede treffer op. Een aanval over meerdere schijven eindigde bij Ian Vlierman. Daar wist de spits wel raad mee (0-2).

Na rust

USV bracht na rust meer dan een handvol verse krachten binnen de lijnen. De duiventil kwam de organisatie niet ten goede. Doelman Frank Kooiker kreeg het steeds drukker, maar hield het droog met een paar goede reddingen. Tot de 65e minuut. Binnen tien minuten draaide de thuisclub de achterstand om in een voorsprong. Dankzij twee fraaie afstandsschoten en tussendoor een misser in de USV-defensie (3-2). Daardoor wacht USV nog steeds op het eerste succesje. Zondag nieuwe kansen. Dan begint de poulefase van het bekertoernooi en krijgt USV bezoek van RKO uit Rutten. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.