USV kijkt vooruit naar jubilea

NIEUWLEUSEN - USV ziet voor de komende jaren voldoende kansen voor groei, behoud van identiteit en duurzame oplossingen. Dit meldde voorzitter Michiel Smudde zaterdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de blauwwitten.

De visie op weg naar het honderdjarig bestaan in 2030 wordt verankerd in een beleidsstuk dat komend voorjaar aan de leden wordt gepresenteerd. Inclusief de bijbehorende investeringsbegroting. Dichterbij is de mijlpaal van de 90e verjaardag in 2020. Achter de schermen wordt al volop gewerkt aan een passend jubileumprogramma.

De voorzitter roemde nog maar eens de rol van de vele vrijwilligers bij USV. Toch is er nog steeds een aantal ‘witte vlekken’ die om directe invulling vragen. Voor de komende periode wordt  dit dan ook een belangrijk speerpunt. “We gaan niemand verplichten, maar we zullen mensen wel nadrukkelijker dan ooit vragen of ze iets voor de club willen doen”, aldus Smudde.     

De voorzitter was teleurgesteld over het mislukken van het project om met de verlichting van de velden over te schakelen op LED-verlichting. De Dalfser voetbalclubs zagen mogelijkheden en hebben er veel tijd en energie in gestoken. “Maar uiteindelijk kwam het voor ons als clubs nooit tot een aanvaardbaar resultaat. Erg jammer.”   

Op sportief vlak was er applaus was voor de meiden O-15. Zij werden kampioen van de najaarsreeks en spelen straks in de 1e klasse. “Het is voor USV een primeur dat een meisjesteam gaat acteren op dit niveau. In deze kwaliteitsontwikkeling past ook dat een tiental jeugdtrainers van USV de komende maanden wordt opgeleid door de KNVB.” 

Combitoernooi-organisator David Tas meldde tijdens de nieuwjaarsreceptie dat de muzikale uitsmijter van de komende editie, op zaterdag 15 juni, wordt verzorgd door de dj’s van Qmusic. Vooral ook bekend van het populaire ‘Het Foute Uur’. “Het is de 35e Combi en daarom willen we graag extra uitpakken. Met Qmusic hebben we een aanprekend affiche voor een spetterend Combifeest.” (Foto: Marcel van Saltbommel).

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency