USV een ronde verder in de beker

NIEUWLEUSEN - Op sportpark IJhorst boekte USV zondag een 0-2 overwinning op de thuisploeg. Door deze zege gaat het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand door naar de volgende bekerronde.

De overwinning was verdiend, omdat USV voetballend meer in haar mars heeft dan de IJhorsters. De thuisploeg werkte zich gedurende de hele wedstrijd en slag in de rondte maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om tot een goed resultaat te komen. USV ging beter met de geboden mogelijkheden om en kwam in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong. Een mooie actie van Max Schaeffer belandde op de lat waarbij de attente Wouter Smudde de terugspringende bal binnen kon tikken. Ook hierna kreeg USV de betere kansen maar voor het doel waren de blauwwitten net wat te onzorgvuldig. Na rust moest IJhorst wel vol op de aanval maar de verdediging onder leiding van doelman Martijn Scheper gaf geen krimp. Toen Frank Kuiper in de 58e minuut op aangeven van Niek Ekkelenkamp de 0-2 binnenschoot was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de slotfase probeerde IJhorst nog alles op alles te zetten om tot een beter resultaat te komen maar USV hield keurig stand. Zondag staat de eerste competitiewedstrijd voor USV op het programma. Dan komt Steenwijkerwold op bezoek in Nieuwleusen. Aanvang 14.00 uur.