Turnselectie GVN Nieuwleusen start seizoen goed

NIEUWLEUSEN - De turnselectie van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) is het seizoen goed begonnen. Op de groepsspringwedstrijden waren al goede resultaten behaald, met als hoogtepunt vier keer goud voor één van de jeugdteams.

Toestel turnen

Nu was het de beurt aan het toestel turnen. Vorig jaar is GVN voorzichtig gestart met het team turnen, nu is er een vol seizoen ingepland. Een team bestaat uit maximaal zes turnsters van dezelfde vereniging, waarbij iedereen de oefening turnt, maar voor de teamscore tellen de beste drie cijfers. Tevens blijven de individuele scores staan, daar komt aan het einde van het seizoen nog een eind rankinglijst van. Een nieuw systeem dat het voor de turnsters aantrekkelijker maakt om mee te doen aan wedstrijden.

De eerste wedstrijden startten voor Elize Vedder en Merel Benne vorige week bij de junioren D niveau in Nijverdal. Beide turnsters lieten goede oefeningen zien.
Afgelopen zaterdag had GVN een thuiswedstrijd, in de ochtend startte de middenbouw niveau 5. Het team bestond uit Fleur Kats, Fleur Visscher, Iris Kijk in de Vegte, Fajah Hoeve, Leonie Nijboer en Isa Dunnink. De jonge turnsters imponeerden de jury met hun oefeningen en ze namen als team de tweede plaats in ontvangst.

Bij de bovenbouw niveau G behaalden Anouck Last, Claudia Hekman en Linde Borger ook een tweede plaats. Individueel werd Anouck Last derde en Claudia Hekman tweede.

Op zaterdag 26 november hebben de turnsters van GVN weer een thuiswedstrijd.

Voor meer foto's, zie onder. Klik op het pijltje voor de volgende foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency