Topdag voor GVN in nieuwe gymzaal De Spil

NIEUWLEUSEN - De datum van afgelopen zaterdag, 6 april 2019, gaat bij Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) de boeken in als een topdag uit de clubhistorie.

 

Niet alleen organiseerde de vereniging met succes het NK Clubteams voor groepsspringen in de nieuwe sporthal van De Spil, ook behaalde GVN op drie fronten sportieve successen. In de finale van de vijfde divisie in Markelo wisten Chelina Wasschebalie en Hillyanne Veijer een goede wedstrijd neer te zetten, waarbij Chelina een elfde plaats pakte. Een goede ervaring voor beide jonge turnsters. Mae van Spijker deed bij de Pupil 2 goede zaken. Met haar strakke oefeningen behaalde ze een podiumplek: een derde plaats. De senioren Renske Bijlenga en Esmee Strijker hielden zich goed staande. Esmee werd achtste en Renske moest genoegen nemen met een 19e plaats.

 

Merel Benne en Elize Vedder waren doorgedrongen tot de halve NK individueel toestelturnen derde Divisie in Leusden. Door een enkelblessure kon Merel de verwachtingen niet waarmaken. Ze moest genoegen nemen met een 19e plaats. Elize Vedder slaagde in haar opzet om zich te kwalificeren voor het NK. Een prima wedstrijd met een uitstekende balkoefening bleek goed voor een zevende plaats, waarmee ze mag meedoen aan het NK op 18 mei in Vianen. Senior Carlijn Beernink presteerde prima bij het clubteams springen, maar verspeelde bij het toestelturnen teveel punten op de brug. Daardoor moest ze genoegen nemen met een 23e plaats.

In eigen huis was GVN van de partij op het NK Clubteams groepsspringen A-, B- en C-niveau. Het was de eerste keer dat er een NK werd georganiseerd in kulturhus De Spil. GVN was met drie teams vertegenwoordigd. In de ochtend lieten de dames op het C-niveau (Manon, Lisette, Julia, Henea, Madelief, Jasmijn, Nadiah, Naomi, en Carlijn) de andere clubs ver achter zich. Ze werden eerste en mogen zich Bondskampioen noemen. Ook het Mixteam, bestaande uit Hristo, Max, Dylan, Kristy, Noa, Esmee, Lotte en Julia, deed goede zaken. Ze werden tweede; een prestatie waar GVN erg trots op is.

‘s Middags waren de dames op het B-niveau actief. Anouk, Jeanine, Linda, Renee, Myrthe, Lise, Felicia en Anna turnden de onderdelen zonder vallen,  waarop op minitramp voor het eerst zes maal de anderhalve schroef gesprongen werd. De andere teams waren net wat beter, maar de dames waren uitermate tevreden met de vooruitgang op alle toestellen.

Komend weekend zijn er opnieuw wedstrijden in De Spil. Het jonge talent van GVN neemt dan voor het eerst deel aan wedstrijden.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency