Toch automatische draaideur bij ingang kulturhus Trefkoele+

DALFSEN – De vervanging van de twee schuifdeuren bij de ingang van kulturhus Trefkoele+ door een automatische draaideur krijgt toch de steun van een meerderheid in de Dalfser gemeenteraad.

De fracties van CDA en Gemeentebelangen gingen maandagavond akkoord met het herinrichtingsplan voor Trefkoele+. De fracties ChristenUnie, PvdA, VVD en D66 stemden tegen het voorstel.

In de raadscommissie hikten nogal wat fracties aan tegen de investering van 100.000 euro voor de draaideur en aanpassing van de gevel. Er waren begin maart twijfels of deze oplossing zorgt voor voldoende besparing op de energiekosten. De commissie drong daarom aan op een betere onderbouwing van het gevraagde bedrag en de mogelijke besparingen.

Meer werkruimte

Uit nieuwe informatie van Trefkoele+  blijkt nu dat het belangrijkste voordeel van een draaideur is dat er  4,5 meter meer werkruimte beschikbaar komt. Deze extra ruimte maakt het vervolgens weer mogelijk direct achter het Infopunt spreekkamers te realiseren.

De fracties van ChristenUnie, PvdA, VVD en D66 constateerden opnieuw dat de besparing op de energiekosten niet zo hoog is. De winst van de draaideur zit naar nu blijkt vooral in een uitbreiding van het ruimtegebruik, terwijl het in eerste instantie werd gebracht als een investering in duurzaamheid. Verbeteren van het ruimtegebruik in het kulturhus valt volgens de fracties onder de beheerskosten van het gebouw.  De vier fracties blijven van mening  dat extra investeringen in duurzaamheid om een betere onderbouwing vragen die is afgewogen met andere besparingsmaatregelen  Met een wijzigingsvoorstel probeerden ze het CDA en Gemeentebelangen daarvan ook te overtuigen maar de coalitiepartijen schaarden zich eensgezind volledig achter het collegevoorstel.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency