Foto: Impressie van de te bouwen hofjeswoningen aan de Ds. Smitslaan. Bron: RIS Dalfsen.

Groen licht voor nieuwe woningbouwplannen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Met twaalf stemmen voor en negen stemmen tegen ging de Dalfser gemeenteraad maandagavond akkoord met de bouw van een kleinschalig seniorenhofje aan de Ds. Smitslaan. Na sloop van de vrijstaande woning met bijgebouwen is de initiatiefnemer van plan op deze plek twee rijtjes van vier koopwoningen te bouwen.

De fracties van CDA en ChristenUnie stemden tegen het voorstel. Zij vinden dat het plan onvoldoende is uitgewerkt omdat er nogal wat haken en ogen zitten aan het groenplan, het aantal woningen en de verkeerssituatie. Het huidige plan is volgens deze partijen nu nog niet rijp genoeg voor besluitvorming.  De fracties van Gemeentebelangen, PvdA, VVD en D66 stemden wel in. Ze riepen wethouder André Schuurman op het vervolg in goede banen te leiden samen met de omwonenden en de initiatiefnemer. De wethouder gaf aan van plan te zijn over de zorgpunten goed in gesprek te gaan met alle direct betrokkenen.

Dure koopappartementen

De bouw van vijf appartementen boven La Vida Fashion op de hoek Burgemeester Backxlaan/Grote Markt kreeg ook de steun van de raad. Alleen de fractie van de PvdA stemde tegen het plan omdat er twijfels zijn of de maximale bouwhoogte van dertien meter passend is. Verder heeft de PvdA moeite met de bouw van dure koopappartementen langs de Backxlaan terwijl er een enorme vraag is van starters naar goedkope woningen.  

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency