Foto: Archieffoto's

Dalfsen vangt vluchtelingen langer op in Hof van Dalfsen en op camping Het Tolhuis

DALFSEN - Gemeente Dalfsen heeft besloten de noodopvang op de locatie Hof van Dalfsen met twee jaar te verlengen. Tot maart 2025 biedt deze locatie tijdelijk onderdak aan Oekraïense vluchtelingen, asielzoekers en statushouders.

De gemeente verwacht dat de crisisnoodopvang van asielzoekers in de loop van dit jaar kan worden afgebouwd. Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen blijft deze locatie noodzakelijk. Het gaat om maximaal vijftig opvangplaatsen. 

Het Tolhuis

Ook de opvang van Oekraïense vluchtelingen op Vechtdalcamping Het Tolhuis gaat langer door. Op deze locatie kunnen de 110 Oekraïense vluchtelingen nog zes maanden verblijven. In de tussentijd kijkt Dalfsen naar de mogelijkheden om voor de herhuisvesting van deze groep, nog voor de komende winterperiode, flexwoningen te bouwen.  

Regionale opdracht

Met het langer in stand houden van de opvanglocaties neemt de gemeente een belangrijk aandeel voor haar rekening in de regionale opdracht voor het realiseren van crisisnoodopvang voor asielzoekers en het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

Nood

‘Helaas moet we concluderen dat de nood nog steeds hoog is om statushouders, asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Nu de mogelijkheid er is om te kunnen verlengen hebben we deze als gemeente benut.’, aldus burgemeester Erica van Lente. ‘Ik blijf daarnaast trots op en dankbaar voor al die inwoners die vrijwillig een steentje bijdragen om deze tijdelijke inwoners zich thuis te laten voelen in onze gemeente’.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency