SV Nieuwleusen pakt belangrijke punten tegen Avereest: 0-1

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen heeft zaterdag in de derby tegen V.V. Avereest goede zaken gedaan. Na een wedstrijd die meer spannend dan goed was, namen de gasten uit Nieuwleusen uiteindelijk de drie punten mee naar huis. Al in de eerste helft bepaalde Tom Vasse de eindstand op 0-1.

Voor de altijd beladen derby tegen de buren uit Balkbrug moest trainer David Leeuw wat aanpassingen doen in zijn elftal. Vanwege de goed gevulde ziekenboeg startte A-junior Leon de Raad in de basis. Hij hield zich verdedigend goed staande en maakte de negentig minuten vol.

S.V. Nieuwleusen begon matig aan de wedstrijd en moest meteen verdedigend aan de bak. Avereest probeerde via hun linkervleugel een aantal keren gevaar te stichten, maar Stan Scholten verdedigde alert. Het eerste half uur leverde van beide kanten geen noemenswaardige kansen op. In de slotfase van de eerste helft begon S.V. Nieuwleusen aan te dringen. Bas Evenboer was namens de Nieuwleusenaren twee keer dichtbij de openingstreffer. De eerste keer redde de keeper van Avereest, de tweede keer was Evenboer ongelukkig in de afwerking.

Uiteindelijk kwam toch de verdiende voorsprong op het bord. Na goed voorbereidend werk van Reinier Meijerink was het Tom Vasse die met een bekeken schot in de verre hoek de keeper van Avereest kansloos liet. Op slag van rust was het bijna 0-2. Wouter Tabbers nam de bal in een keer uit de lucht, maar zijn volley ging rakelings over.

In de tweede helft probeerde S.V. Nieuwleusen te voetballen, terwijl Avereest zich beperkte tot het ontregelen van het spel. Vanwege de 0-1 stand bleef de thuisploeg echter nog volledig in de wedstrijd. De ploeg van David Leeuw verzuimde het kwaliteitsverschil in deze wedstrijd vroegtijdig in een grotere voorsprong uit te drukken.

Mede door de nederlaag van koploper Elim tegen S.V. Marknesse waren de drie punten tegen Avereest extra belangrijk. De strijd om de koppositie in de Noordelijke 3e klasse D ligt weer helemaal open. Komende zaterdag 13 speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Bant. Vervolgens treden de mannen van David Leeuw in een midweekse inhaal(uit-)wedstrijd aan tegen concurrent Elim, op dinsdagavond 16 april om 18.45uur.