Foto: het eerste team van SV Dalfsen.

SV Dalfsen oppermachtig langs VV Gomos

DALFSEN - Voetbalvereniging SV Dalfsen speelde zondag tegen VV Gomos uit Norg. De Dalfsenaren wonnen met 5-2.

Vooraf leken de papieren van Dalfsen niet zo sterk. Dalfsen had de laatste twee wedstrijden verloren en Gomos schreef juist zes punten bij. 
Maar SV Dalfsen legde een geweldige eerste helft op de mat, de eerste drie kansen binnen drie minuten misten doel, maar toen Jeroen Kamphuis in de 16 onreglementair naar de grond werd gewerkt, verzilverde Vince van den Anker dit presentje, 1-0.
Dalfsen gaf gas bij en kreeg kans op kans, de verdediging van Gomos had geen antwoord en even later lag de 2-0 al achter de Norger doelman. Jeroen Kamphuis was de doelpuntenmaker op aangeven van de prima spelende debutant Jurjen Eijkelkamp. Waar Dalfsen dacht door te drukken, scoorde Gomos in een van de spaarzame aanvallen, waarbij de verdediging van Dalfsen er niet goed uit zag, 2-1. Hierna kreeg Dalfsen weer een paar beste kansen, waarbij eerst Vince en daarna Sam van den Anker scoorden, ruststand 4-1.

Tweede helft

Na de thee nam Dalfsen wat gas terug en Norg kwam wat beter uit de kleedkamer. Het duurde dan ook niet lang of de 4-2 werd gescoord door Gomos, hierdoor kwam de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd. Dalfsen gooide de wedstrijd hierna behoorlijk op slot, waardoor het kijkplezier van de bezoekers er niet beter op werd. In de slotfase vond invaller Kariem Own met een mooie steekbal Vince van den Anker, en die bracht met zijn derde goal van de middag de eindstand op 5-2.
Met deze overwinning nestelt Dalfsen zich op een stabiele 7e plaats, keurig in de middenmoot.

Volgende wedstrijd

Volgende week speelt Dalfsen een uitwedstrijd in Twente, NEO uit Borne is de tegenstander en de wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency