Foto: Stefan Westbroek op het podium.

Stefan Westenbroek Nederlands kampioen kortebaanschaatsen

DALFSEN - Stokvisdennenschaatser Stefan Westenbroek is zondag voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen kortebaan geworden in Biddinghuizen.

Als B1-junior versloeg de Ommenaar dus ook alle tweedejaars B’s op de 160 meter. Met zeven uit zeven gewonnen ritten, vier in de twee voorrondes en drie tegen de andere rijders uit de beste vier, liet hij weer zien deze discipline bij uitstek te beheersen. De scholier had steeds een voorsprong op de nummer twee van rond de 0,6 seconden en ook het clubrecord van Freddy Wennemars uit 2002 verbeterde hij met een halve seconde, tot 14,76. Daarmee was Stefan niet alleen 0,3 seconde sneller dan vorig jaar, maar op maandagavond reed winnaar Michel Mulder in de categorie junioren A en senioren maar één keer in zijn negen ritten onder die tijd, met 14,36. Nu de vorm nog vasthouden voor het NK supersprint over twee keer 100 en twee keer 300 meter, komend weekend in Groningen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency