Snertloop: een ontspannende familie-aangelegenheid

NIEUWLEUSEN - Het was voor de meeste prestatielopers de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Maar ook veel recreatieve lopers deden afgelopen zaterdag weer mee aan de traditionele Aluvo Snertloop, die sinds enkele jaren gezamenlijk wordt georganiseerd door (de supportersvereniging van) SV Nieuwleusen en Loopgroep AG ’85.

Voor veel deelnemers was het een uitstekende gelegenheid om de eventuele extra pondjes van de feestdagen er weer af te lopen. Ook veel zeer jeugdige deelnemertjes verschenen aan de start op sportpark ’t Klaverblad, zodat het evenement het karakter kreeg van een in- en ontspannende familieaangelegenheid. Met zoals gebruikelijk na afloop een kop dampende snert voor iedere deelnemer.

Niettemin gingen prestatielopers ook voor de prijzen op de verschillende afstanden. Zo was Remy Sijbom uit Nieuwleusen de snelste bij de heren op de 5 km, gevolgd door Niko van der Sluis (Staphorst) en Edwin van Leussen (Loopgroep AG ’85). De drie snelste dames op deze afstand waren allen leden van AG’85: achtereenvolgens Rianne Niewold, Corina Wierbos en Germien Krul.

AG ’85-lid Kasper Bisschop liep het hardst op de 10 km, met in zijn kielzog Rob Goutbeek (Zwolle) en Ronald Kooyman (Helios Sport & Wellness). Snelste dame op de 10 km was Petra Hasper uit Meppel, gevolgd door Sandra Pasman (Loopgroep AG ’85) en Natascha Groels (Helios Sport & Wellness). 

Link naar het online fotoalbum van de Snertloop 2019

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency