Foto: Archieffoto

Sloop winkelpand Westerman voor elf huurwoningen

NIEUWLEUSEN - Het leegstaande winkelpand aan de Burgemeester Backxlaan 35, waar Westerman Elektronica was gevestigd, gaat tegen de vlakte. Hier komen elf huurwoningen voor starters en een- en tweepersoonshuishoudens. De initiatiefnemer bouwt langs de straat een gebouw met zes appartementen en achterop het terrein worden vijf starterswoningen gerealiseerd.

De raadscommissie Dalfsen bespreekt op maandag 12 september de stedenbouwkundige visie voor deze herontwikkeling. De bouw van woningen op deze plek is volgens de gemeente logisch. De kans dat een nieuwe winkel zich in het leegstaande pand vestigt schat de gemeente in als klein. Dit is ook bevestigd door aaRa Rentmeesters & Makelaars. De locatie Westerman ligt buiten het centrumgebied van Nieuwleusen-Zuid waar de winkels nu al bij elkaar zitten.

Woonvisie

Het nieuwbouwproject past in de gemeentelijke woonvisie. Er is veel vraag naar betaalbare woningen voor starters, senioren en een- en tweepersoonshuishoudens. Het plan houdt verder rekening met voldoende parkeerplaatsen. Er komen dertien parkeerplaatsen voor auto’s en er is voldoende ruimte voor het parkeren van fietsen.

Positief

De direct omwonenden zijn door de initiatiefnemer geïnformeerd. Door de gesprekken zijn de plannen op enkele punten nog wel gewijzigd. De omwonenden zijn over het algemeen positief over het plan en over hoe zij door de initiatiefnemer zijn betrokken bij de plannenmakerij. Na vaststelling van de stedenbouwkundige visie door de gemeenteraad (eind september) volgt nog een bestemmingsplanprocedure.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency