Sinterklaas komt aan in kletsnat Dalfsen

DALFSEN – Sinterklaas en zijn roetveeg Pieten lieten zich zaterdagmiddag niet uit het veld slaan door de uitvoering van de Klimaatwinkelstraat, de overvloedige regenval, de hoge waterstand en de sterke stroming van de Vecht.

Net als de afgelopen jaren zette Sinterklaas, direct na aankomst in Gorinchem, met pakjesboot De Vechtvaarder koers naar Dalfsen. Op de Vechtkade verwelkomde burgemeester Erica van Lente samen kinderburgemeester Laure Veldman en Lennard Bos van Ondernemend Dalfsen het Spaanse gezelschap. Daar hadden zich honderden kinderen en hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s vol verwachting, onder kleurrijke paraplu´s of in regenkleding, verzameld. Ze waren blij de goedheiligman en zijn gevolg weer terug te zien in Dalfsen.

De Pieten deelden met veel enthousiasme zakjes met pepernoten en snoepgoed uit. Onder muzikale begeleiding van Excelsior liep de Sint via een alternatieve route naar de parkeerplaats bij de RK-kerk. Onderweg schudde hij vele handen en ging hij vaak op de foto. Op het podium kreeg Sinterklaas een warm welkom. Voor de allerkleinsten was er daarna nog een gezellige kindermiddag in De Overkant.

Zondag arriveerde Sinterklaas in Lemelerveld. Daar nam wethouder Ruud van Leeuwen de ontvangst voor zijn rekening.  Zaterdag 25 november komt Sinterklaas met zijn Pieten naar Nieuwleusen. Na een rondgang door het dorp ontvangt wethouder Betsy Ramerman hem om 15.00 uur op de Grote Markt.

In Hoonhorst is het Sinterklaasfeest op  zondag 26 november tussen 14.00 en 17.00 uur in en om De Potstal. De Goedheiligman maakt op zaterdag 2 december zijn opwachting in Oudleusen.  

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency