Foto: uit het archief. Schrijven voor Amnesty International.

Ook in Dalfsen brieven schrijven voor Write for Rights

DALFSEN - Amnesty International afdeling Dalfsen organiseert weer een schrijfavond, Write for Rights, in Trefkoele+. Alle inwoners zijn welkom om mee te schrijven op vrijdag 8 december, van 19.00 tot 22.00 uur.

Er is gezellige muziek en iedereen ontvangt na afloop een passend presentje. Wethouder Jan Uitslag schrijft de eerste brief om 19.00 uur.

Verander een leven

Onder het motto ‘Schrijf een brief. Verander een leven’, organiseert Amnesty International landelijk ieder jaar rond 10 december Write for Rights, een schrijfactie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Inwoners sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Deze internationale actie levert elk jaar succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht. Doe mee met de grootste briefschrijfactie van Nederland!
“Het heeft zeker nut om te schrijven,” zegt werkgroeplid Bert Bunschoten van de Dalfser afdeling van Amnesty, “dat blijk wel uit de reacties van mensen waarvoor geschreven is.” Op de website staan filmpjes met reacties van hen.

Vier pijlers

Al is de werkgroep niet zo groot meer, slechts drie personen - ze hopen op versterking - toch proberen ze de vier belangrijkste pijlers steeds uit te voeren. “Dat zijn Write for Rights, de Amnesty-collecte, de coördinatie van maandelijkse briefschrijfacties en petities aanbieden,” zegt werkgroeplid Jan Blaak. “En het is nu misschien wel belangrijker dan ooit, met zoveel brandhaarden in de wereld”. Graag zouden ze ook weer op festivals en markten staan, maar dan moet de werkgroep weer wat aanwas krijgen. Wel heeft de werkgroep in Dalfsen een trouwe achterban aan schrijvers in het dorp. De werkgroep zoekt komende tijd meer samenwerking met de afdelingen in buurdorpen en -steden, zoals Zwolle.

Thuis schrijven

Voor mensen die niet naar de schrijfavond kunnen komen, is er een gratis schrijfpakketje beschikbaar. In dit pakketje zitten tien voorbeeldbrieven, tien blanco groetenkaarten, informatie over de tien mensen voor wie geschreven wordt, schrijfpapier een pen. Zo kun je schrijven waar je zelf wilt. Meer informatie op www.dalfsen.amnesty.nl of via e-mailadres: [email protected]. Of bel Jan Blaak: tel. 0529-435 885.
Verder liggen er schrijfpakketjes bij de Wereldwinkel in Dalfsen en in Nieuwleusen bij kulturhus De Spil. Op beide locaties kunnen de geschreven brieven op zaterdag 9 december ook weer ingeleverd worden.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency