Foto: Gees Bartels en Maurits von Martels.

Overijsselse Vrijwilligersprijs voor Gees Bartels uit Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Gedeputeerde Maurits von Martels overhandigde Gees Bartels uit Nieuwleusen de Overijsselse Vrijwilligersprijs.

Nietsvermoedend kwam Gees Bartels-Martens (80) vrijdagmorgen naar Museum Palthehof. Ze was door uitgenodigd voor een evaluatie met alle gastheren en -vrouwen over het afgelopen seizoen.
Maar na de inleiding van voorzitter Hilly Douma van historische vereniging Ni’jluusn van Vrogger, kwam gedeputeerde Maurits von Martels naar voren om Gees de Overijsselse Vrijwilligersprijs te overhandigen, in de vorm van een oorkonde, een bon en een bos bloemen. Wethouder Jan Uitslag was eveneens naar de uitreiking gekomen. Bartels is vrijwilliger vanaf het begin van de vereniging en was ook een periode voorzitter. Ze is ‘helemaal confuus’ van de prijs, maar ziet het als waardering voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de vereniging. “Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt aan het ontsluiten van de geschiedenis van Nieuwleusen. Schoemaker deed destijds een oproep in de krant om een historische vereniging op te richten en ik heb me opgegeven. De voldoening, het plezier en de verrijking voor mezelf is al een beloning,” aldus de actieve vrijwilliger.
Ze zit nog steeds niet stil, want op woensdag 20 december wordt het boek over landgoed Het Jagtlust in Ruitenveen gepresenteerd. Dat heeft ze geschreven samen met René Fokkert.  

Foto's onder: Angela van Pijkeren, Henk Rientjes en vrijwilligers van IVN. Klik op het pijltje voor de volgende foto. Tekst loopt door onder foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Nog meer winnaars

Nog twee andere vrijwilligers uit gemeente Dalfsen kregen de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt, aan Angela van Pijkeren in Dalfsen die altijd klaar staat voor het gezin van haar buren en Henk Rientjes in Lemelerveld, die heel veel hand- en spandiensten verricht in het dorp. De speciale Groene Vrijwilligersprijs was voor het IVN, voor de veldlessen voor scholen bij Vechterweerd.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency