Foto: het planten van de boompjes.

Leerlingen Kompas planten boompjes aan De Meele in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van CDS Het Kompas hebben woensdag boompjes geplant aan De Meele in Nieuwleusen.

 Die dag was het Boomfeestdag en de leerlingen hebben meegedaan aan het project ‘Van zaadje tot boom’ van Natuur en Milieu Overijssel.

Eigen boompje

De kinderen kregen elk een eigen boompje in pot om te verzorgen vanaf de lente tot de herfst. Ze volgden de ontwikkeling van de boom met ondersteuning van een lespakket. In overleg met medewerkers van de gemeente Dalfsen, werd een locatie aan De Meele gevonden waar de boompjes geplant mochten worden. In de stromende regen hebben de kinderen de verschillende boompjes zelf geplant en droegen daarmee bij aan het vergroten van de biodiversiteit en vergroenen van Nieuwleusen.
Op het terrein van de school worden binnenkort nog twee walnootboompjes geplant. Zo kunnen de leerlingen van dichtbij de groei blijven volgen.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency