Foto: Foto's Vincent Riemersma

Sharon Hendriks wint alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk

DALFSEN - Stokvisdennenlid Sharon Hendriks heeft de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee gewonnen. Dinsdag vierde ze nog haar dertigste verjaardag en als kers op de taart wint ze de volgende dag de wedstrijd over 200 km.

In een eindsprint behaalde ze als eerste de eindstreep. Sharon, afkomstig uit Lemele, nu wonend in Zwolle, finishte afgelopen seizoen bij de marathon wedstrijden al regelmatig in de top 10. Zondag eindigde ze als derde op de Weissensee bij het Nederlands Open Kampioenschap.

Nadat ze een paar jaar geleden gestopt was met schaatsen om zich te focussen op haar studie medicijnen, keerde ze vorig seizoen terug op het ijs. Ze had deze overwinning absoluut niet verwacht, ze schaatste vooral om ervan te genieten. Maar als de kans zich doordoet, dan grijpt ze die. Deze overwinning is een hele mooie bekroning op haar carrière.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency