Foto: Vlnr: CdK Kyron Bovenhuis, Gedeputeerde Daniek Poppen (VVD), Gedeputeerde Lars ter Wee (SGP/CU), Gedeputeerde Jorn Timmer (PvdA), Gedeputeerde Nina Boertjes ( CDA). Gedeputeerde Marlies Huzen( CDA) ontbreekt op de foto.

Schaduw Provinciaal Bestuur overhandigt De Staat van Overijssel

NIEUWLEUSEN/ZWOLLE - Het Schaduw Provinciaal Bestuur Overijssel maakte woensdag haar eerste rapport openbaar. Op het provinciehuis overhandigden ze het rapport De Staat van Overijssel aan het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Gedeputeerden Gert Harm ten Bosscher (SGP) en Tijs de Bree (PvdA) namen het Rapport De Staat van Overijssel in ontvangst uit handen van CdK Kyron Bovenhuis.

Pubieke tribune

De publieke tribune was inmiddels aardig gevuld met de Schaduw Statenleden, met boeren, jagers, natuurbeschermers, ambtenaren en politici. De Commissievergadering over Landbouw en Natuur startte gelijk na de overhandiging van het Rapport.

Schaduw Commissaris van de Koning, Kyron Bovenhuis, werd bij de overhandiging, vergezeld door de andere leden van het Schaduw College van Gedeputeerde Staten. Gedeputeerde Gert Harm ten Bosscher beloofde, namens het zittend College van Gedeputeerde Staten, met een reactie te komen.

Lange zit

De Schaduw Statenleden vonden de Commissievergadering van 2,5 half uur een lange zit, vaak in moeilijke taal, veelal insprekers die over hun tijd gingen en Statenleden die vaak dezelfde vragen stelden. Wel werden ze erg geraakt door de persoonlijke verhalen van landbouwers en hun gezinnen.  Veel van de Schaduw Statenleden komen zelf ook van Landbouwbedrijven, of kennen in nabije omgeving boeren die erg onder stress en druk moeten leven. 

Het Schaduw Provinciaal Bestuur Overijssel bestaat uit 44 TL examenleerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency