S.V. Nieuwleusen wint van koploper Hoogeveen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen nam zaterdag de koppositie over van Hoogeveen in een vermakelijke wedstrijd op het Klaverblad in Nieuwleusen. Het werd 3-0 in het voordeel van de thuisclub.

In de eerste helft werd de meeste strijd gestreden op het middenveld, wat voor beide teams bijna geen kansen opleverde. S.V. Nieuwleusen had misschien een licht overwicht, maar zette dit niet in kansen om. Beide defensies onder leiding van respectievelijk Saake Malestein (S.V. Nieuwleusen) en Andy Kreeft (Hoogeveen) zaten goed in elkaar. De enige mogelijkheid ontstond nadat Reinier Meijerink een vrije trap snel nam op Stijn Hoekstra, die hierdoor alleen op de doelman kon afstevenen. De scheidsrechter vond het allemaal iets te snel gaan en liet de vrije trap overnemen. Hoogevener Enrico Schonewille zorgde constant voor gevaar als rechterspits. Zo snel en behendig als hij was, zo snel verdiende hij ook twee gele kaarten. In de 32e en 45e minuut, beide keren voor een onbesuisde overtreding.

Tweede helft

Door deze rode kaart kreeg het vervolg in de tweede helft een heel ander beeld. Hoogeveen beperkte zich met tien man tot verdedigen en probeerde door een snelle uitval gevaarlijk te worden. Deze strategie bleek niet de juiste. S.V. Nieuwleusen speelde gretig en uitstekend het ‘elf tegen tien’ uit. Met name de vleugelspelers Thomas Koobs, de invallende Tom Vasse en de opkomende back Marc Hoogenkamp zorgden voor veel gevaar. Twee minuten nadat Tom Vasse het veld betrad, was hij zijn directe tegenstander te slim af. Hij bediende Reinier Meijerink, die in de 59e minuut de keeper uitspeelde en de 1-0 aantekende. Drie minuten later rondde Tom zelf een mooie aanval af. Deze keer omspeelde Thomas Koobs na een één-tweetje met Reinier Meijerink zijn directe tegenstander en legde de bal teruge op Tom Vasse, die de 2-0 binnentikte. Vasse schoot eveneens de 3-0 binnen in de 80e minuut. Oog in oog met de keeper was hij koelbloedig en gaf keeper Benjamins het nakijken. Een gefrustreerd elftal uit Hoogeveen, dat het verbaal ging afreageren op scheidsrechter Dorgelo, wat resulteerde in nog vier gele kaarten voor de gasten en een rode kaart voor een elftalbegeleider van Hoogeveen.
De grote verliezer deze middag was het publiek, dat vanwege het corona-virus niet werd toegelaten.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 17 oktober speelt het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen een uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZZVV. De aftrap van deze wedstrijd is om 15.00 uur.

Filmpjes

Interview met Tom Vasse: https://www.youtube.com/watch?v=E-3njO_LnWY en samenvatting van de wedstrijd https://www.youtube.com/watch?v=-_Nu8VRdECs beiden gemaakt door Gerjo Stegeman van VV Hoogeveen

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Stefan van Veen (57e Tom Vasse), Roy Bollemaat, Leon de Raad (37e Marc Hoogenkamp), Saake Malestein

Middenveld: Ruben Brinkman, Gerrit Zekveld, Thomas Koobs

Voorhoede: Bas Evenboer, Stijn Hoekstra (68e Mark de Weerd), Reinier Meijerink