S.V. Nieuwleusen wint van Hardenberg’85

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen won zaterdag tijdens de uitwedstrijd bij Hardenberg’85, met 3-0. Dit ondanks een slordige fase in de eerste helft. Voor rust was het al 0-2 door doelpunten van Bas Evenboer en Ruben Brinkman. Lars Gruben tekende halverwege de tweede helft de 0-3 aan. Hierdoor blijven de oranjehemden favoriet Achilles 1894 op de hielen zitten.

S.V. Nieuwleusen startte met Tom Vasse voor Steven Visscher. Voor de rest had trainer Jeroen Elzinga zijn team ongewijzigd gelaten. De opdracht was duidelijk: direct druk zetten op de achterhoede van Hardenberg’85. Het eerste kwartier was S.V. Nieuwleusen dan ook de betere ploeg. Na een actie van Tom Vasse kreeg rechtsback Stijn Theunissen een opgelegde kans. Maar helaas liet hij de vele meegereisde supporters nog niet juichen. Hierna brak een slordige periode van S.V. Nieuwleusen aan. Simpel balverlies terwijl een makkelijke manier van het aanspelen mogelijk was. Geen overzicht en te druk en te veel lopen met de bal was het gevolg. Na een half uur spelen krijgt Hardenberg’85 enkele kansen, maar doelman Tim Hoogenkamp hield zijn doel schoon. Reinier Meijerink liet nog een mooie kans onbenut. In de 33e minuut scoorde Bas Evenboer de 0-1. Na een corner van Hardenberg’85 zocht S.V. Nieuwleusen direct de aanval. Ruben Brinkman schoot op het doel, de doelman stompte de bal voor de voeten van Bas, die deze kans koelbloedig afrondde. Nog geen minuut later scoorde Ruben Brinkman zelf de 0-2 na een aanval over links en een mooie voorzet van Tom Vasse. Daarna lieten Lars Gruben en Saake Malestein prachtige kansen op een hogere score liggen.

Na rust

Na de rust probeerde Hardenberg’85 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wat de thuisploeg niets opleverde, want S.V. Nieuwleusen bleef de betere ploeg. Weer kreeg de uitploeg de betere kansen. Alleen Lars Gruben scoorde nog. De jonge Thomas Koobs kwam voor Tom Vasse en met een paar leuke acties kreeg hij de supporters op de banken. De eveneens ingevallen Wouter Tabbers en Steven Visscher kregen beiden in hun eerste actie de mogelijkheid het net te laten bollen, wat helaas niet lukte. Roy Bollemaat kopte nog over. Hardenberg’85 kon daar met een enkele counters weinig tegenover zetten. Al met al een meer dan verdiende overwinning voor de fit ogende ploeg van hoofdtrainer Jeroen Elzinga en zijn kaderleden.

Eindsignaal

Na negentig minuten floot scheidsrechter J. Klein Ganseij voor het eindsignaal. In deze sportieve wedstrijd kon hij de kaarten op zak houden.

Volgende week zaterdag 26 oktober speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen SCD’83 uit Dedemsvaart. Een altijd lastige tegenstander voor S.V. Nieuwleusen.

Vooraf houdt hoofdtrainer Jeroen Elzinga om 13.30 uur een extra wedstrijdbespreking voor leden van de Supportersvereniging en Club van 100.

Scoreverloop:

34ste minuut  Bas  Evenboer 0-1

35ste minuut  Ruben Brinkman 0-2

59ste minuut Lars Gruben 0-3  

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Achterhoede: Bas Evenboer-Roy Bollemaat-Stevan van Veen-Stijn Teunissen

Midenveld: Saake Malestein(72 min. Steven Visscher)-Gerrit Zegveld-Tom Vasse(57 min. Thomas Koops)-Ruben Brinkman

Voorhoede: Reinier Meijerink-Lars Gruben (66 minuut Wouter Tabbers)

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency