S.V. Nieuwleusen wint van Bant

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen won met 0-3 van Bant, zaterdag in de Noordoostpolder. De ruststand was tevens de eindstand: in de 2e helft was er dan ook niet veel meer te beleven op sportpark De Akkers, dit in tegenstelling tot wat er geschreven stond in de voorbeschouwing op de website van S.V. Nieuwleusen. In de jaren ’70 speelden de ploegen zes keer in competitieverband tegen elkaar. De meeste wedstrijden werden toen in het voordeel van Bant beslist.

Trainer David Leeuw kon zaterdag niet beschikken over Lars Gruben, Saake Malestein (beiden ziek) en keeper Tim Hoogenkamp (geblesseerd). Oudgediende Jori Koerhuis stond onder de lat.

S.V. Nieuwleusen kwam goed uit de startblokken. In de 4e minuut stuurde Tom Vasse Wouter Tabbers de diepte in. Over rechts ging Wouter alleen op de keeper af en scoorde beheerst: 0-1. In de 18e minuut kwam Bant er gevaarlijk uit en kreeg een goede kans, Jori Koerhuis bracht redding met de voeten. In de tegenaanval kreeg Bas Evenboer een goede kans, maar zijn inzet ging net naast. Twee minuten later was het wel raak. Nu gaf Stefan van Veen een dieptepass op Wouter Tabbers, die de bal langs de keeper kreeg: 0-2. Wouter Tabbers kreeg nog twee kansen, maar een lobje ging net naast en een hard schot werd uit de benedenhoek getikt. Helaas geen hattrick voor Wouter. In de 41e minuut kreeg Bant een enorme kans, de bal leek te worden binnengelopen door Ferdy Timmer, maar ging naast. Op slag van rust werd er binnen het strafschopgebied een overtreding begaan op Tom Vasse en kreeg S.V. Nieuwleusen een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Reinier Meijerink: 0-3.

Tweede helft
De 1e helft was al niet best maar in de 2e helft zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Opmerkelijk was de driedubbele wissel in de 58e minuut. In die 2e helft kreeg S.V. Nieuwleusen enkele spaarzame kansjes. De beste kansen waren voor de thuisclub, maar keeper Jori Koerhuis hield met enkele fraaie reddingen zijn ploeg op de been. S.V. Nieuwleusen ging met de drie punten naar huis, maar het baart wel zorgen dat de ploeg tegen laagvlieger Bant zoveel kansen weggaf.

Zaterdag 15 december speelt S.V. Nieuwleusen de derby thuis tegen Avereest.

Opstelling S.V. Nieuwleusen
Doel: Jori KoerhuisAchter: Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Robin Hoogenkamp (59e minuut Anne Jan Broek).Midden: Reinier Meijerink (58e minuut Nick Holsappel), Mark de Weerd, Thomas Huzen (58e minuut Ruben Brinkman).Voor: Bas Evenboer, Wouter Tabbers, Tom Vasse.