Foto: S.V. Nieuwleusen in actie tegen Hollandscheveld

S.V. Nieuwleusen wint met 4-2

NIEUWLEUSEN - De eerste klap is een daalder waard, zo moest trainer Jeroen Elzinga hebben gedacht om zijn doel, een plek in de nacompetitie, te bereiken. In een zwaar bevochten wedstrijd was S.V. Nieuwleusen te sterk voor vv Hollandscheveld. Het werd een 4-2 overwinning voor de thuisploeg.

Al na tien minuten spelen stond het 2-0 in het voordeel van S.V. Nieuwleusen. In de 4e minuut maakte Bas Evenboer geen fout - na een steekbal oog in oog met keeper Vos, schoot hij de bal bekeken in het doel. Vijf minuten later gaf Saake Malestein met een fenomenale lob keeper Vos weer het nakijken. Het leek een makkelijke middag te worden voor de thuisclub. Hollandscheveld zakte ver in en liet S.V. Nieuwleusen vrijuit voetballen. Tot het moment dat trainer John Kikkert vanaf de kant zijn mannen de opdracht gaf om het oude systeem weer op te pakken. Dat gaf de ploeg vertrouwen en zo stond het binnen no-time 2-2. Beide keren zag de defensie van S.V. Nieuwleusen er wat haperend uit. Tot twee keer toe, in de 20e en 24e minuut stond Mathijs Snippe - na combinaties door het hart van de verdediging - oog in oog met Tim Hoogenkamp. Beide keren trof hij doel. Zo leek de wedstrijd gekanteld, maar beide ploegen trokken zich aan elkaar op. Tot de rust ontstond er vooral strijd op het middenveld met weinig kansen voor beide ploegen.

Tweede helft

Zo begonnen beide ploegen ook aan de tweede helft. Bas Evenboer bracht echter verandering in de stand aan: 3-2. Het was een prachtige actie van Saake Malestein, die enkele verdedigers het bos in stuurde en de bal panklaar neerlegde voor Bas, die zo zijn tweede doelpunt van de middag kon maken. Enkele minuten later had Tim Hoogenkamp het nakijken op een prachtige kopbal. Hierbij had hij het geluk aan zijn zijde, want de bal raakte de kruising. Hollandscheveld deed verwoede pogingen om de gelijkmaker te maken. Het was echter ijdele hoop, want Lars Grubben schoot in de 79e minuut de 4-2 binnen en besliste de wedstrijd definitief. Hollandscheveld was niet meer bij machte om in de laatste tien minuten het net te vinden. Al moet gezegd worden dat Tim Hoogenkamp de tweede helft goed stond te keepen en vlak voor tijd nog een bal uit de kruising tikte. Aan de andere kant faalden Thomas Huzen en Lars Grubben in een situatie dat ze vrij voor doelman Vos kwamen te staan.

S.V. Nieuwleusen kan zich opmaken voor de derby in Balkbrug tegen Avereest, zaterdag 28 september om 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Leon de Raad, Stijn Theunissen (67e Nick Holsappel)

Middenveld: Ruben Brinkman, Saake Malestein, Reinier Meijerink, Gerrit Zekveld

Voorhoede: Wouter Tabbers (53e Lars Grubben), Bas Evenboer (72e Thomas Huzen)

 

Scoreverloop:

 

3e min. : 1-0 Bas Evenboer

8e min. : 2-0 Saake Malestein

20e min. : 2-1 Mathijs Snippe

25e min. : 2-2 Mathijs Snippe

63e min. : 3-2 Bas Evenboer

80e min. : 4-2 Lars Gruben

 

Pupillen van de week

Kay Evenboer en Storm Klein. Beide jongens spelen in JO-13-29

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency