S.V. Nieuwleusen verliest in Klazienaveen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag uit in Klazienaveen. In een wedstrijd met twee gezichten bleven de drie punten in Klazienaveen, door de 2-1 winst van F.C. Klazienaveen.

Vanaf de aftrap deed Klazienaveen meerdere vlotte aanvallen en was het een stormloop op het doel van Tim Hoogenkamp. Hij hield met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon, maar in de 19e minuut viel de verdiende 1-0 door een geplaatste kopbal van Nick van den Sleen. S.V. Nieuwleusen was zeer slordig in de opbouw en eigenlijk lukte deze eerste helft niet veel. Klazienaveen was in alles de bovenliggende partij en kwam dan ook in de 28e minuut op voorsprong. Melroy Hemme was de verdediging van S.V. Nieuwleusen te slim af en schoot de 2-0 achter Tim Hoogenkamp. Het enige wapenfeit in de eerste helft van S.V. Nieuwleusen kwam van Wouter Tabbers, maar de keeper tikte de bal vakkundig over het doel.

Tweede helft

In de tweede helft een volledig ander beeld. Blijkbaar had Jeroen Elzinga de spelers een hartig woordje toe gesproken want S.V. Nieuwleusen kwam met een ware metamorfose uit de kleedkamer. Klazienaveen werd terug gedrongen en het wachten was op de verdiende aansluitingstreffer. Die kwam er ook, in de 59e minuut zette Roy Bollemaat met een rake kopbal de 2-1 op het scorebord. Klazienaveen was geen schim van de ploeg van de eerste helft en met aardig fysiek voetbal (soms over randje van toelaatbare) hield men S.V. Nieuwleusen op afstand. Maar na iets meer dan 90 minuten stond S.V. Nieuwleusen toch met lege handen waar een puntendeling wellicht wel verdiend was geweest.

Zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Hoogeveen, een tegenstander van formaat.