S.V. Nieuwleusen start competitie met gelijkspel

NIEUWLEUSEN - De eerste competitiewedstrijd van S.V. Nieuwleusen in de tweede klasse tegen Vroomshoopse Boys werd zaterdag op ’t Klaverblad een boeiend gevecht. De punten werden uiteindelijk gedeeld met elkaar, eindstand 1-1.

Dat er dit seizoen uit een ander vaatje getapt moet worden werd deze middag wel duidelijk. Vroomshoopse Boys liet vanaf minuut één S.V. Nieuwleusen zijn hielen zien. Met hoog druk zetten en snel combineren werden de gastheren gedwongen zich terug te trekken op eigen helft. Ook speelden de zenuwen bij enkele spelers een rol van betekenis, zodat S.V. Nieuwleusen zich maar moeizaam onder de druk vandaan kon spelen. In de 12e minuut moest Tim Hoogenkamp redding brengen na een inzet van Bert Verschoor, die in een één-tegen-één situatie de meerdere moest erkennen in Tim. In de 20e minuut liet Vroomshoopse Boys zien met wat voor kwaliteiten ze naar Nieuwleusen waren gekomen. Een lange pass van achteruit op Verschoor, die de bal uit de lucht perfect aannam en daarna met een voorzet de vanaf links instormende Juliën Derks bereikte. Diens actie was eveneens van hoge kwaliteit, met binnenkant voet volleerde hij de bal op de binnenkant van de paal achter de kansloze Tim Hoogenkamp. S.V. Nieuwleusen kon hier voor rust weinig tegenover stellen. Er waren enkele kleine kansjes voor zowel Bas Evenboer als Randy Vink. Maar keeper Chiel Sickman hoefde hier echter helemaal niet in te grijpen, omdat de onzuiverheid in de afwerking ontbrak.

Direct na de thee kwam Vroomshoopse Boys op een verdiende voorsprong 0-1. Jesper Derks was in de 48e minuut attent na een vrij onschuldig genomen vrije trap, die door de oranjehemden niet goed werd ingeschat. Derks liet dit buitenkansje niet onbenut en tikte van dichtbij de gasten op voorsprong. Vanaf dat moment gooiden de mannen van Jeroen Elzinga de schroom van zich af en gingen op jacht naar de gelijkmaker. In de 56e minuut was het dan ook al raak. Thomas Koobs soleerde zich een baan door de defensie van Vroomshoopse Boys en legde de bal op de inkomende Reinier Meijerink. Zijn schot werd voor de lijn weggehaald door één van de verdedigers, maar kon niet voorkomen dat Randy Vink in de rebound wel trefzeker was: 1-1. S.V. Nieuwleusen probeerde de overwinning nog naar zich toe te trekken. Thomas Koobs was dichtbij de winnende treffer, maar Sickman liet zien dat, de door iedereen al getelde treffer, hij een zeer betrouwbare en goede keeper is. Randy gaf met een afgemeten pass Thomas de kans om vanaf vijf meter binnen te koppen. Zijn goed naar beneden gekopte inzet werd met een enorme reflex door Sickman gepareerd.

In deze zeer aantrekkelijke wedstrijd werd door beide partijen vol de aanval gezocht. De eerste helft mocht S.V. Nieuwleusen van geluk spreken dat Vroomshoopse Boys het net niet wist te vinden. In het tweede bedrijf mochten de gasten uiteindelijk tevreden zijn met de verdeelde punten.

Zaterdag 1 oktober gaat S.V. Nieuwleusen op bezoek bij Sparta Enschede, die de eerste wedstrijd met 0-2 wist te winnen van De Zweef. Op “Sportpark Schreurserve” gaat de bal om 14.45 uur rollen.