S.V. Nieuwleusen speelt gelijk bij V.V. Avereest

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen kwam zaterdagmiddag in Balkbrug, in de derby tegen V.V. Avereest, tot een 2-2 gelijkspel. Ee uitslag die recht deed aan het spelbeeld.

De thuisclub schoot fel en fysiek uit de startblokken, waar S.V. Nieuwleusen aanvankelijk veel te gezapig van start ging. In de achtste minuut wachtten de oranjehemden op het fluitje van de scheidsrechter. Ervan uitgaande dat de bal e zijlijn was gepasseerd. Maar de scheidsrechter floot niey en Avereest profiteerde hier optimaal van: Leyon Courtz schoot de bal keihard via de binnenkant van de paal onhoudbaar binnen.

S.V. Nieuwleusen was wakker geschud en werd een paar keer gevaarlijk. Dat resulteerde in de 20e minuut in de gelijkmaker toen Lars Gruben de bal teruglegde op Saake Malestein, die koelbloedig doel trof. In het vervolg van de eerste helft was V.V. Avereest enkele malen zeer gevaarlijk, maar Tim Hoogenkamp redde een paar keer goed.

De tweede helft was een waar spektakel. Van goed voetbal was geen sprake, maar het publiek genoot van vele kansen over en weer. In de 69e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong toen Lars Gruben een strakke corner van Nick Holsappel inkopte. Maar de thuisclub trok de stand acht minuten later weer recht toen Jurgen Visscher profiteerde van de ruimte die de S.V. Nieuwleusen-defensie bood. Hij schoot de bal van dichtbij, nog via Tim Hoogenkamp, binnen. Ondanks enkele kansen over en weer veranderde deze stand niet meer. Komende zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen thuis op sportpark Het Klaverblad tegen Fit Boys uit Beilen.