S.V. Nieuwleusen sluit voetbalseizoen in stijl af

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen DVC Dedemsvaart. Met een 0-2 overwinning werd het seizoen in stijl afgesloten.

S.V. Nieuwleusen ging door waar het de laatste weken gebleven was: veel balbezit en goed combinatie-voetbal. In de 9e minuut kopt Roy Bollemaat net over. Niet veel later volgde een mooie aanval via Thomas Koobs en Reinier Meijerink die Randy Vink in stelling bracht, maar hij stuitte op doelman Koes. Na een half uur kreeg Bas Evenboer een kans, maar de keeper redde opnieuw.

Na rust

Met een 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht, veel kansen, maar nog geen doelpunten. Tien minuten na rust werd Randy Vink over de knie geworpen van een tegenstander, penalty. Reinier Meijerink ging achter de bal staan en schoof de bal in de hoek die keeper Koes ook koos. In de aanval hierna kreeg DVC een grote kans, maar Tim Hoogenkamp liet zien waarom hij de minst gepasseerde keeper van het zaterdagvoetbal is. Hij redde fantastisch na een van richting veranderd schot. Na drie verse wissels zette S.V. Nieuwleusen opnieuw aan met in de 65e minuut een fantastische actie van Thomas Koobs. Hij stuurde drie man het bos in en legde de bal op een presenteerblad voor Randy Vink, die de bal makkelijk binnen kon prikken, 0-1. Tieme Brinksma kwam erin voor Tom Vasse en maakte direct een goede actie, maar Randy Vink raakte de bal niet lekker. In de 69e minuut maakte Reinier Meijerink een supergoal. Hij zag op de middenlijn de keeper ver voor zijn doel staan en aarzelde niet. Vanaf de middenlijn schoot hij de bal over keeper Koes en tekende op fraaie wijze voor de 0-2. Dit was tevens de eindstand.

Foto onder: moment uit de wedstrijd.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Meeste punten

S.V. Nieuwleusen is de ploeg die uit hele zaterdagvoetbal van Nederland de meeste punten heeft behaald met de minst gepasseerde defensie. Van de 26 wedstrijden won S.V. Nieuwleusen er 25 en verloor slechts één wedstrijd. Maar liefst 88 keer werd er gescoord en de ploeg kreeg slechts 11 doelpunten tegen. Een fantastisch seizoen voor dit kampioensteam: 2e klasse here we come!