Foto: Boven vlnr.: Jay Hu, Dave Westerhof, Rick de Weerd. Onder vlnr.: Hidde Knoll, Bjorn Bouwman. Op de foto ontbreken: Tijn Bouwmeester en Sam van Lenthe

S.V. Nieuwleusen JO7-1 kampioen in de zaal

NIEUWLEUSEN - Na een goede start door alle drie wedstrijden in Lemele op 24 december te winnen lag S.V. Nieuwleusen JO7-1 op kampioenskoers. Maar in de sporthal in Ommen moest het beslist worden.

Na de eerste twee wedstijden gewonnen te hebben met 2-1 en 4-1, volgde er een gelijkspel tegen Ommen. Hierdoor mocht de laatste en allesbeslissende wedstrijd niet verloren worden van nummer 2 FC Dalfsen. Met Bjorn als steunpilaar op de goal, en Hidde, Dave en Tijn als verdedigers stond er een sterk blok achterin. Jay en Rick zorgden voor de creativiteit en gevaar voorin. Na een zinderende ontknoping, met kansen aan beide zijden, werd er uiteindelijk met 1-1 gelijk gespeeld. Dit was voldoende om te worden van de winterzaalcompetitie 2022 – 2023.

Eerste stap

S.V. Nieuwleusen JO7 is, na Jong Oranje, de eerste stap in het spelen in een team bij S.V. Nieuwleusen en is bedoeld voor spelers tussen de 5 en 7 jaar. De JO7 speelt 4x4 op een 1/8 veld met kleine goals zonder vaste keeper. Er wordt gespeeld tussen clubs in de regio in de vorm van minitoernooitjes. Een wedstrijddag kan dus uit of thuis zijn en er worden gemiddeld 2-3 wedstrijden van 20 minuten gespeeld. Na de JO7 volgt de overstap naar de JO8 waar er in een KNVB competitie wordt gespeeld op een 1/4 voetbalveld.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency