Foto: vlnr. burgemeester Erica van Lente, Anton Tempelman, Bé Harke, Klaas Dunnink en Erwin van Leussen.

S.V. Nieuwleusen huldigt 45 jubilarissen tijdens jubileumweekend

NIEUWLEUSEN - Voetbalvereniging S.V. Nieuwleusen kijkt terug op een fantastisch jubileumweekend met mooi weer en heel veel bezoekers.

Vorige week vrijdagavond 9 september werden de (aanwezige) jubilarissen gehuldigd voor hun 25, 40, 50, 60 en 65 jaar lidmaatschap van de vereniging. Dit waren er maar liefst 45.

Open dag

Vorige week zaterdag werd de traditionele open dag gehouden. Voorzitter Erwin van Leussen huldigde de drie jubilarissen Klaas Dunnink, Bé Harke en Anton Tempelman - die al sinds de oprichting op 1-8-1957 lid zijn van S.V. Nieuwleusen. “Wij hebben binnen onze vereniging drie fantastische mensen die net zo lang lid zijn als de vereniging bestaat, hoe uniek is dat. Op het moment dat de vereniging is opgericht, lid worden en nog steeds in levende lijve lid zijn,” aldus Erwin. Burgemeester Erica van Lente was aanwezig om de jubilarissen en S.V. Nieuwleusen te feliciteren.

Jubilarissen 65 jaar

Klaas Dunnink voetbalde al in Zwolle toen S.V. Nieuwleusen werd opgericht, maar werd direct lid toen S.V. Nieuwleusen startte. Hij was jaren een dragende kracht van het eerste elftal en speelde in totaal 250 wedstrijden voor de hoofdmacht. Klaas hield van een stevige pot voetbal en speelde later in de lagere senioren. Hij was scheidsrechter, elftalleider bij de senioren en diverse malen bestuurslid van de club. Financiën waren zijn specialiteit. Klaas komt nog regelmatig op het sportpark om voetbal kijken.

Bé Harke was in de beginjaren van de vereniging was Bé actief als voetballer. Daarna was hij vele jaren als jeugdleider actief, waarbij hij de jeugd fanatiek aanmoedigde. Daarna was Bé actief bij de onderhoudscommissie. Hij is altijd aanwezig als supporter bij uit- en thuiswedstrijden. Momenteel is hij elke vrijdag aanwezig om koffie te zetten voor de vrijwilligers. Zijn clubliefde is groot, zelfs als zijn zuster vanuit Texel overkomt, kan er niets wijken voor de voetbal op zaterdagmiddag.

Anton Tempelman werd direct jeugdlid na de oprichting en werd met het eerste jeugdteam kampioen. Hij heeft jaren in het eerste elftal gespeeld, soms in de spits, maar meestal als pittige verdediger. Hij speelde in totaal 176 wedstrijden en maakte 33 doelpunten. Anton is jarenlang hoofdsponsor geweest van de selectieteams met zijn aannemersbedrijf. Hij is nu nog samen met zijn zoon Marcel sponsor van het Tempelmantoernooi. Anton is o.a. betrokken geweest bij de bouw van het nieuwe clubhuis.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency