S.V. Nieuwleusen behoudt ongeslagen status

NIEUWLEUSEN - Na drie wedstrijden in de competitie, is S.V. Nieuwleusen nog steeds ongeslagen. Zaterdag won de club met 2-1 van Fit Boys uit Beilen.

Na drie wedstrijden bezet de ploeg van Jeroen Elzinga nu de derde plaats achter koplopers Achilles 94 en CSVC.

De wedstrijd in Nieuwleusen begon zaterdag met een minuut stilte vanwege het overlijden van een jeugdspeler van Fit Boys.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

In de beginopstelling van Nieuwleusen waren enkele wijzigingen aangebracht. Leon de Raad was vanwege een blessure niet beschikbaar, hierdoor schoof Bas Evenboer, multifunctioneel inzetbaar, twee linies naar achteren en speelde als linksback. Reinier Meijerink speelde hierdoor in de spits en Thomas Huzen completeerde het middenveld.

Spelverloop wedstrijd

Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de Fit Boys zich terug op eigen helft en lieten Nieuwleusen vooral aan de bal. Reinier Meijerink, Saake Malenstein en Roy Bollemaat kregen een aantal mogelijkheden, maar zetten deze niet om in doelpunten. Fit Boys was ook aantal keer gevaarlijk vanuit de counter. Zeker toen de eigenzinnig fluitende scheidsrechter zijn assistent Ronny Klosse negeerde, hield de attent keepende Tim Hoogenkamp zijn doel schoon.

Opening score

In de 40e minuut opende Nieuwleusen de score. Via de linkerkant kwam Saake goed door, hij legde de bal terug buiten de ‘zestien’. Stijn Theunissen haalde verwoestend uit met zijn linker en de bal verdween onhoudbaar in de bovenhoek.
Vlak voor rust had Wouter Tabbers de mogelijkheid voor de 2-0, maar de keeper van Fit Boys redde.

Na de rust

Net na rust maakte Bas Evenboer de 2-0. Vanuit een hoekschop belandde de bal voor zijn voeten, hij bracht de bal onder controle en beheerst binnen.
In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft. De formatie uit Beilen probeert iets meer de aanval te zoeken, maar S.V. Nieuwleusen bleef de bovenliggende partij. De jonge Thomas Koobs was de vervanger van Thomas Huzen. De A-junior speelde onbevangen en zorgde met regelmaat voor dreiging in het vijandelijke strafschopgebied. Eén van zijn doelpogingen eindigde op de paal, zodat zijn officiële debuut helaas niet opgeluisterd werd met een doelpunt.

Spannend slot

Met nog een half uur te spelen, kwam Fit Boys terug in de wedstrijd. Vanuit een hoekschop bracht Mark Seubring de 2-1 op het scorebord. Deze stand zorgde voor een spannend slot van de wedstrijd waar Nieuwleusen probeerde afstand te nemen, maar alert moest blijven om de gelijkmaker te voorkomen. Na ruim negentig minuten floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd kon de ploeg van trainer Elzinga drie verdiende, maar toch nog zwaarbevochten punten bijschrijven.

Zaterdag 12 oktober speelt S.V. Nieuwleusen weer thuis, dan komt hekkensluiter SVN’69 uit Nijeveen op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Stijn Theunissen, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Bas Evenboer

Middenveld: Ruben Brinkman, Gerrit Zekveld, Saake Malenstein, Thomas Huzen (46e Thomas Koobs)

Aanval: Wouter Tabbers (61e Lars Grubben), Reinier Meijerink (85e Nick Holsappel)