Foto: Een moment uit de wedstrijden. Foto: Geert Kleis.

Reddingsbrigade Staphorst Nederlands Kampioen

STAPHORST - Twee junioren- en drie seniorenploegen uit Staphorst hebben zaterdag meegedaan aan het Nederlands kampioenschap SERC (Simulated Emergency Rescue Competition).

Bij deze wedstrijd worden er ongevallen gesimuleerd waarbij een team wordt getoetst op leiderschap en uitvoering van de redding.

Eerst werden twee voorrondes gehouden, waarbij de beste acht van de senioren en de beste vier van de junioren doorgingen naar de finale. Alle teams van Staphorst waren door naar de finale.

In de finale hadden de ploegen drie minuten de tijd. Het scenario omschreef dat er een storm was waarbij een zeil over een boot met mensen erin was gewaaid. Deze mensen moesten gered worden, ook lagen er nog meer slachtoffers in het water. In totaal moesten er zeven slachtoffers worden gered.

Bij de uitslag werden eerst de leiders naar voren geroepen en daarna de teams. De junioren zijn weer Nederlands kampioen, zowel de leider als het team.

De uitslagen:

Uitslag Junioren leiderschap:

1e Staphorst 2 (Marisha Talen)

2e Staphorst 1 (Anouk Hofstede)

3e Eindhoven 1

 

Uitslag Junioren team:

1e Staphorst 2 (Marisha Talen, Remco Doldersum, Juliët Engel, Jasmijn Slager)

2e Eindhoven 1

3e Eindhoven 2

4e Staphorst 1

 

Uitslag Senioren Leiderschap:

1 Eindhoven 1

2 Uden

3 Staphorst 1 (Bert Dekker)

 

Uitslag Senioren teams:

1e Eindhoven1

2e Oss 2

3e Uden

4e Nederweert

5e Staphorst 1

6e Staphorst 2

7e Staphorst 3

8e Zwolle 1

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency