Foto: het aanbieden van het akkoord. Foto: Provincie Overijssel.

Presentatie coalitieakkoord Overijssel: 'Schouder aan schouder'

ZWOLLE - Het coalitieakkoord ‘Schouder aan schouder’ van de provincie Overijssel is gisteren (donderdag) gepresenteerd. Partijen BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en SGP omschrijven in dit akkoord hun ambities voor de komende jaren.

Het vormt de basis voor het nieuwe college om samen met inwoners, medeoverheden, maatschappelijke organisaties en andere partners te werken aan Overijssel. Zodat de provincie een fijne plek blijft om te wonen, werken, ondernemen en ontspannen.

Maatschappelijke opgaven

De provincie ziet grote maatschappelijke opgaven die invloed hebben op onze manier van wonen, werken en leven. In deze periode raakt dit vooral: ons platteland, landbouw en natuur, ons water- en energiesysteem, onze woningen, bereikbaarheid en ruimte, onze economie en onze sociale samenleving. De provincie heeft hierin taken, verantwoordelijkheden en positie. Ze pakt deze opgaven aan en gaat daarbij uit van het mooie van Overijssel. Voor iedereen, ook voor toekomstige generaties. Ons noaberschap, ons landschap en ons ondernemerschap vormen de basis om dit samen te bereiken.

Kandidaat-gedeputeerden

Tijdens de presentatie zijn ook de kandidaten gepresenteerd voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Dit zijn: Liesbeth Grijsen (BBB), Maurits von Martels (BBB), Erwin Hoogland (VVD), Martijn Dadema (GroenLinks), Tijs de Bree (PvdA) en Gert Harm ten Bolscher (SGP).
Het is de bedoeling dat het nieuwe college op woensdag 12 juli wordt geïnstalleerd tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency