Gemeente Dalfsen verlengt contract met Vechtdalcamping Het Tolhuis

DALFSEN - Binnen de gemeente Dalfsen zijn momenteel 172 gemeentelijke opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. De meeste van deze opvangplekken zijn op de locatie Vechtdalcamping Het Tolhuis.

Dit contract loopt binnenkort af. De gemeente Dalfsen heeft besloten het contract te verlengen om de vluchtelingen een veilig, tijdelijk thuis te kunnen blijven bieden.

Verlenging 

De gemeentelijke opvanglocatie Het Tolhuis wordt voor onbepaalde tijd gehuurd, maar kan op ieder moment, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden, worden opgezegd. Op dit moment worden 27 chalets gehuurd. Het aantal te huren chalets kan (gefaseerd) worden op- dan wel afgeschaald.

Particuliere opvang

Van de regionale taakstelling van 3.700 opvangplaatsen komt een relatief aandeel van 266 voor rekening voor de gemeente Dalfsen. Naast de 172 gerealiseerde plaatsen vanuit de gemeentelijke opvangvoorzieningen worden ongeveer 65 Oekraïense vluchtelingen opgevangen via particuliere initiatieven. Veruit de meeste particuliere opvang is met medewerking van Welkom in Dalfsen tot stand gekomen.

Trots en dankbaar

Burgemeester Erica van Lente: “Mede door alle inzet van de vele vrijwilligers hebben wij de afgelopen tijd veel mensen op de vlucht een warm welkom en een veilig, tijdelijk thuis kunnen bieden binnen de gemeente. Dat maakt mij trots en dankbaar. Binnenkort organiseren wij een gezellig samenzijn voor alle vrijwilligers om hen te bedanken voor hun waardevolle bijdrage”.

De gemeente Dalfsen blijft zich inspannen om het aantal opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen op kleinschalige wijze (bijv. omzetten van kantoor- winkelpanden) uit te breiden.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency