Foto: derde plaats voor Chelina Wasschebalie van GVN

Podiumplaatsen voor GVN Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De turnselectie van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) deed afgelopen weekeinde goede zaken in Emmeloord. Daar waren de eerste plaatsingswedstrijden individueel toestelturnen voor Dames in de vierde Divisie.

Voor Eva van Duren en Amber Roos Martens was dit hun eerste officiële wedstrijd. Beide jonge turnsters hebben het prima gedaan. Eva eindigde in de middenmoot en Amber werd 14e.

Pupil 1

Bij de Pupil 1 mochten Emma Uitslag, Elien Verkleij en Chelina Wasschebalie hun turnoefeningen laten zien. Elien werd 18e, Emma 8e en Chelina mocht het podium betreden om een 3e plaats in ontvangst te nemen. Een plaats waar ze niet op gerekend had. Chelina heeft een goede vooruitgang gemaakt dit seizoen en de trainers hadden dan ook de verwachting dat ze goed zou kunnen eindigen. Maar dit was boven verwachting.

Pupil 2

Eva Eikelboom, Pupil 2, laat in de training zeer goede oefeningen zien en dat zou resultaat moeten opleveren. Dat heeft het ook gedaan. Eva werd 4e en viel net buiten het podium.
ok Noah Hoeve in de Jeugd 1 boekte vooruitgang, Noah liet iets teveel puntjes liggen en moest genoegen nemen met een 15e plaats. Maar de volgende wedstrijd zal zeker beter zijn.

Jeugd 2

Claudia Velthuijsen zorgde ook voor een verassing door bij de Jeugd 2 een 4e plaats te pakken. Een prestatie waar zij dik tevreden mee was.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Junioren

Voor het eerst bij de junioren, moesten Kristy van den Hoogen, Esmee Visscher en Ilse de Ruiter vol aan de bak. Ilse werd 15e, Kristy 10e en Esmee 9e. De drie turnsters moeten de komende tijd nog even hard aan de slag om de kleine foutjes eruit te halen. Want er is zeker meer mogelijk.

Senioren

De senioren weten wat hun te doen staan. Voor Renske Bijlenga de eerste kennismaking met de 4e Divisie. Renske had een promotie gemaakt vanuit de 5e Divisie. Renske liet wat punten liggen waardoor haar totaalscore wat tegenviel. Nadiah Holtland werd 12e, Lotte Hoeve - voor het eerst bij de senioren - 10e. Lisette van Hulzen pakte een 2e plaats.

Een wedstrijd waar zowel turnsters als trainers tevreden naar terugkijken. Er zijn een aantal turnsters die zich rechtstreeks geplaatst hebben. Een aantal zullen zich via de Play Off op zaterdag 29 februari alsnog kunnen plaatsen voor de finales.

Volgende week zaterdag 25 januari zijn de laatste voorrondes van de 3e Divisie waaraan ook turnsters van GVN deelnemen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency