Foto: Jan Huzen ontvangt attentie van voorzitter Hilly Douma.

Palthehof in het nieuws

NIEUWLEUSEN – Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van vereniging Ni’jluusn van Vrogger zette voorzitter Hilly Douma maandagavond bestuurslid Jan Huzen in het zonnetje. Hij nam met mooie woorden van de voorzitter en een attentie na tien jaar afscheid als bestuurslid.

Daarna gaf bestuurslid Lubbers een presentatie aan de hand van foto’s van Nieuwleusen “hoe het was en hoe het nu is”. Tijdens de presentatie kwamen er vele reacties en herinneringen boven van de aanwezige leden. Ze gaven aanvullingen en voegden namen toe aan personen op foto’s.

Bezoek

Donderdag brachten demissionair gedeputeerde Roy de Witte, beleidsmedewerker Wesley Holland en wethouder Jan Uitslag een bezoek aan museum Palthehof. Van provincie en gemeente ontving het museum subsidie voor uitbreiding van het museum. In een gemoedelijke sfeer gaven bestuur en medewerkers een toelichting op de noodzaak van de uitbreiding maar ook zaken als financiën, inrichting, collectie en lesprogramma kwamen aan de orde. Ze benadrukten de goede samenwerking met Historische Kring Dalfsen in Stichting Website DNA Dalfsen. Gezamenlijke inkoop van een Vidinexuszuil met steun van de gemeente Dalfsen en uitwisseling van kennis zijn hiervan voorbeelden.

Samen

Ontmanteling en opbouw van de schaapskooi zijn op film vastgelegd door Joop Koopman. Bijzonder is om te zien hoe hard en gezellig er gewerkt wordt. Enkele vrijwillige vaklui steken ook de handen uit de mouwen voor Grammofoonmuseum en Natuurboerderij Balk-inn.  

“Wi’j doet ut saam”, benadrukte voorzitter Hilly Douma verwijzend naar een nummer van Normaal. Door de unieke ligging van Palthehof in het Palthebos en naast de monumentale algemene begraafplaats maakte het gezelschap een korte wandeling over de begraafplaats en stuk van het Palthebos. Volgens Roy de Witte zit er veel potentie in het bos, waar Palthehof en andere partijen mee aan de slag kunnen. De verhalenwagon oogstte ook positieve bijval evenals het totale terrein waaronder de archeokuil.

Kunst om Dalfsen

Er wordt momenteel hard gewerkt om het museum klaar te maken voor opening. Tijdens het weekend Kunst om Dalfsen op 6 en 7 mei is het museum open voor publiek. Sonja van Echten exposeert dit weekend bij het Palthehof. Haar werk is een mooie aanvulling in het streekmuseum. Tijdens het kunst weekend zijn ook kinderen van harte welkom. Zij kunnen zich prima vermaken met de vele buitenspellen die aanwezig zijn bij het museum.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency