Foto: Kunst om Dalfsen, uit het archief.

Recht & Rond thema bij Kunst om Dalfsen

DALFSEN - De organisatie van Kunst om Dalfsen is volop bezig met de voorbereidingen van het jaarlijkse kunstweekend op zaterdag 6 en zondag 7 mei.

Er doen 51 kunstpunten mee dit jaar, verspreid over Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen, Lemelerveld en Hoonhorst. Ze zijn open op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Er is nieuw werk te zien van lokale kunstenaars, maar ook veel kunstenaars uit andere streken hebben het kunstweekend ontdekt en een mooie plek gevonden. Op de meeste kunstpunten exposeren meerdere kunstenaars. Er valt dus weer veel te ontdekken tijdens het kunst- en cultuurweekend. Op de website www.kunstomdalfsen.nl staat meer informatie. Bij alle kunstpunten staan routelinkjes. Gidsen zijn inmiddels in alle kernen te vinden op publieke plaatsen, bij alle kunstpunten die vermeld staan op de website en bij de sponsors.

Goud van oud

Sinds 2006 organiseert stichting Kunst om Dalfsen activiteiten rondom kunst en cultuur in de gemeente Dalfsen en omgeving om deze te bevorderen bij een groot publiek, plaatselijke bevolking en toeristen. Door deelname aan internationale kunstmanifestatie De Vechtvlotter in 2007 kreeg de stichting bekendheid. Jaarlijks wordt het kunst- & cultuurweekend in mei georganiseerd en het aantal deelnemende kunstpunten groeide van 8 naar rond de 50. Het aantal exposerende kunstenaars tikt ruimschoots de 200 aan en is het een kunst-event geworden waar mensen uit heel Nederland op af komen.

Leidraad

Vanaf 2011 wordt er een thema toegevoegd aan het weekend. Moederdag viel toen in het eerste weekend van mei. Onze inmiddels bekende gids werd vormgegeven in warme liefdevolle kleuren. In de jaren erna werd ieder jaar een thema gekozen. Het is niet verplicht iets te doen met het thema, het is bedoeld als leidraad ter inspiratie en verbinding. Zo kwamen Bevrijdende kunst, Kunst als water, water als kunst, Taal & Teken, Kijk 10x, De Vondst, Binnenste Buiten, Weer & Wind, Vuur & Vlam, Vlag & Wimpel en Smaak & Vermaak voorbij.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency