Foto: Het team van d'Ommerdieck.

Oranje Zwart wint van d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN - Korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde tegen koploper Oranje Zwart 4 in Zwolle. Het werd 30-7 voor de Zwollenaren.

Oranje Zwart staat bovenaan in de poule met 12 punten uit 6 wedstrijden en een doel gemiddelde van 145 tegen 69. Ze wonnen alle wedstrijden tot nu toe met 20 of meer doelpunten. In de basis stond Femke Rijkeboer in plaats van haar zus Nienke Rijkeboer.

Oranje Zwart begon in hoog tempo en schoot raak na het eerste balcontact raak, tot de stand op 9-0 stond. d’Ommerdieck kreeg wel een paar kleine kansjes, maar maakte ze niet af. Femke Rijkeboer zorgde voor het eerste tegendoelpunt, 9-1. De ruststand was 15-4.

Na rust

Ook na rust hield Oranje Zwart het hoge tempo aan en bleef vanuit alle hoeken raak schieten, tot 23-4. d’Ommerdieck maakte wel enkele punten, maar de eindstand was 30-7.

Doelpuntenmakers

Jasper Batterink 3x, Femke Rijkeboer, Astrid Aalbers, Martin Alteveer en Stefan van Veldhuizen. 
 

Zaterdag 8 februari speelt d’Ommerdieck in Elburg tegen Elburg 3 om 20.50 uur.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency