Foto: Foto: Marcel van Saltbommel

Onderzoek woningbrand wordt voortgezet

NIEUWLEUSEN - De politie van de regio IJsselland verwacht nog wel enige tijd bezig te zijn met het onderzoek naar de oorzaak van de brand van vorige week zondagmorgen in een woning aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen.

Deze korte, maar hevige brand op de zolderverdieping eiste het leven van de 22-jarige zoon van het gezin. “Het onderzoek loopt nog”, bevestigt woordvoerder Henk Kremer. “We houden alle scenario’s nog open. Ook brandstichting kunnen we daarbij niet uitsluiten. Maar dat is meer gebaseerd op de brede opzet van het onderzoek dan op een concrete verdenking.”

De politie heeft de afgelopen dagen verscheidene getuigen gehoord, alsmede de jongste zoon van het gezin. Hij werd aanvankelijk vermist bij het bestrijden van de brand, maar later die ochtend werd duidelijk dat hij niet thuis was op het moment dat de brand uitbrak.

“Het onderzoek is breed opgezet, om alle mogelijkheden na te gaan”, aldus Kremer. “We sluiten niet uit dat er de komende dagen weer andere mensen verhoord worden.” Wanneer het onderzoek kan worden afgerond, kan hij nog niet zeggen. “Dat hangt mede af van de resultaten van het sporenonderzoek en van de verhoren. We proberen aan de hand daarvan een goed beeld te krijgen van wat er is gebeurd.” In het belang van het onderzoek kan de politie niet ingaan op details.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency