Foto: Roelien Werink en Jenny Heide werden verrast met een bos bloemen, om hen te bedanken voor hun inzet. Foto: Marcel van Saltbommel.

Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen kijkt vooruit

NIEUWLEUSEN - Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen doet mee aan Rabo ClubSupport-actie om een deel van de fleurige bloembakken aan de lantaarnpalen te bekostigen.

De bank keert een deel van de winst uit aan lokale clubs en verenigingen en leden van de bank mogen stemmen op initiatieven.

Algemene ledenvergadering

Woensdagavond tijdens de Algemene ledenvergadering van Actief Nieuwleusen bleek dat de meeste leden de bloembakken aan de lantaarnpalen zien als een goede aanwinst die het straatbeeld verfraait. Maar de penningmeester wist te melden dat daar ook een flink prijskaartje aan hangt: 13.000 euro op jaarbasis voor 74 bakken. Dat is wel erg veel voor de vereniging die verder nog vele andere acties organiseert, zoals de paas, - moeder- en vaderdagactie, de intocht van Sinterklaas – dit jaar op 23 november – de eindejaarsactie, de Europese week, de kerstverlichting in de wintermaanden in de straten en de Kerstmarkt, dit jaar op zaterdag 14 december. En komend jaar doet Actief Nieuwleusen ook mee aan 75 jaar Vrijheid, van 1 april tot en met 5 mei, met etalages in stijl, en andere activiteiten. Actief Nieuwleusen organiseert al deze activiteiten voor inwoners van Nieuwleusen en omstreken, om het winkelbestand te promoten en de leefbaarheid op peil te houden. Zo organiseert de vereniging ook maandelijks het Ondernemerscafé: hier kunnen ondernemers netwerken, contacten leggen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Bestuurswisseling

Verder waren er enkele wisselingen in bestuur: lid Arjan Bakker is gestopt en Jan de Groot neemt de taak van secretaris over van Tjeerd Douma, die nog wel in het bestuur blijft. Roelien Werink en Jenny Heide stoppen na ruim 20 jaar met het organiseren van de Europese week en ontvingen een boeket bloemen.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency